avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie intretinere

Buna ziua, as dori si eu un raspuns la o problema. Nu am servici din luna august 2010 si in urma divortului, trebuie sa platesc pensie alimentara. din acea luna nu am mai putut onora acest lucru. Fosta sotie sa dus la politie si a facut plangere ca nu ii mai dau bani. Ce se poate intampla, sau ce trebuie sa fac?
Cel mai recent răspuns: bubu1810 , utilizator 20:43, 7 Aprilie 2011
ce ar trebui sa fac eu pentru a demonstra ca am tot cauta de munca in toata aceasta perioada? singurele dovezi ar fi aplicarile constante la joburi pe net si cateva interviuri la care am mers, fara nici un rezultat. Am vazut pe la tv ca se pot ajunge si la consecinte mai grave, cu judecatorii din Romania.
Daca a fost promovata plangerea penala...si consecintele pot fi pe masura...Finalul va fi ca tot trebuie sa va achitati datoriile restante la pensia alimentara. Parerea mea,mai bine va ganditi sa intrati in legalitate cat mai repede, decat sa va treziti ca ajungeti "la mana judecatorilor".
mergeti la sectia financiara si solicitati adeverinta cum ca nu realizati venituri si apoi cu ce mai aveti dvs dovezi ca ati incercat sa gasiti de lucru, mergeti la politie. astfel nu vor putea dovedi reaua- credinta pt neplata.
sumele restante pot fi executate silit la vanzarea casei, sau scazute din sulta ce s-ar cuveni sa v-o platesca la un eventual partaj.
faceti si cerere la judecatorie de micsorare a pensiei datorate, aratand si acolo ca nu obtineti venituri
dar nu fac nici o ilegalitate, problema este ca nu gasesc de munca
daca sotia a facut plangere penala, politistul e obligat sa faca cercetari. veti fi chemat la politie sa declarati din ce motive nu ati platit, iar dvs trebuie sa va aparati si sa dovediti ca nu ati platit ca nu ati vrut , ci ca nu ati avut, nu aveti venituri

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara copil sebdev sebdev Buna ziua Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: in urma cu 2 luni s-a pronuntat divortul la notar intre mine si fosta sotie.In urma acestui divort ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara robertaarmena robertaarmena Buna seara! Conform sentintei judecatoresti, trebuie sa platesc pensie alimentara lunar 1/4 din venitul realizat; de la 1 februarie am ramas fara serviciu si ... (vezi toată discuția)