avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumparare teren extravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumparare teren extravilan

Buna ziua,
Doresc sa cumpar un teren extravilan; vinzatorul detine doar Titlul de Proprietate; intelegerea este ca eu(cumparatorul) sa ma ocup si de cadastru/intabulare plus orice alte acte necesare.
1. Ce ar trebui sa verific referitor la Titlul de Proprietate ?
2. Pot face un ante-contract de v-c care sa includa si mandatarea mea in legatura actele necesare vinzarii ?
3. Daca vinzatorul imi da Titlul in original mie el poate sa ceara un duplicat la primarie si sa mai vinda inca odata?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: shiba , utilizator 12:08, 17 Iunie 2008
puteti face un antecontract, iar la clauze stipulati si faptul ca dvs. va veti ocupa de strangerea actelor in vederea vanzarii. dvs. nu trebuie sa verificati mare lucru ca o sa verifice notarul.
poate face ce vrea vanzatorul, depinde cat de serios faceti acest antecontract.

av. vasilescu:luck:
avokitten a scris:

nu trebuie sa verificati mare lucru ca o sa verifice notarul.
av. vasilescu:luck:

Ceea ce ar trebui cu adevarat verificat ... in spatele titlului de proprietate nu se verifica din fund de pe scaun din biroul notarial.
Am vazut atatea anulate incat pe mine nu ma satisface cu nimic o hartie cu tricolor pe ea.
Deci ar trebui sa vad la primarie daca este anulat.
Ar trebui si sa mergeti la taxe si impozite sa vedeti daca este inscris pe numele vanzatorului,. ar trebui sa fie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nulitate absoluta contract vanzare-cumparare marik0 marik0 Buna ziua, am rugamintea sa ma ajutati cu sfaturi in legatura cu urmatoarea speta: A si B incheie un ante-contract de vanzare-cumparare (in 1996). A(promitent ... (vezi toată discuția)
Antecontact de vanzare cumparea violetabadea violetabadea Buna. Am si eu o intrebare: a mai avut cineva o actiune prin care vanzatorul sa fie obligat la plata dublului avansului dat de cumparator ca sanctiune a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua Chelba Elena Chelba Elena va rog sa ma invete si pe mine cineva care ar fi calea cea mai simpla in urmatoarea problema. am cumparat un teren si casa acum un an am facut un antecontract ... (vezi toată discuția)