avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariu ptr cumul de functii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariu ptr cumul de functii

Sant motopompist(pompier) pe fluturas dar si agent de paza in acelasi timp.Am dreptul de a cere spor ptr cumul de functii?:(
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:44, 7 Aprilie 2011
cumul de functii inseamna sa aveti contract individual de munca incheiat pentru fiecare functie ocupata si sa aveti salariu corespunzator pentru fiecare functie.
desi exista multe controverse, salariatii nu pot cumula mai multe functii la acelasi angajator ( itm refuza sa inregistreze astfel de contracte ).
in concluzie, pentru ca aveti atributii in plus, ar trebui sa cereti ca acestea sa va fie inscrise in fisa postului, si evident sa se reflecte si printr-o marire de salariu, asta daca este posibil. eventual, in cazul in care, pentru indeplinirea acestor atributii faceti munca suplimentara puteti cere un spor, care nu poate fi mai mic de 75% din salariu de baza.
kmikiks a scris:

Sant motopompist(pompier) pe fluturas dar si agent de paza in acelasi timp.Am dreptul de a cere spor ptr cumul de functii?:(

Da, se poate solicita un spor pentru cumul de functii.
Cumulul de functii se poate realiza si la acelasi angajator, fie prin incheierea unor acte aditionale la c.i.m., fie prin incheierea unui nou c.i.m.

Dupa intrarea in vigoare a noilor modificari la Codul Muncii, legiuitorul a statuat destul de clar acest aspect.
"Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi salariale ana_mirea ana_mirea Daca pana la o anumita data am avut un salar de baza dar indeplineam 2 functii fara a se face distinctie intre acestea (ca timp alocat si salariu), este legal ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata mihaela_999 mihaela_999 Sunt salariata intr-o institutie de stat si doresc sa stiu care sunt modalitatile de plata in conditiile in care muncesc suplimentar in locul unei colege ... (vezi toată discuția)
Mai multe contracte la acelasi angajator? rambela rambela La o societate SRL un salariat are mai multe functii.Din punct de vedere legal trebuiesc intocmite contracte de munca diferite pentru fiecare functie in ... (vezi toată discuția)