avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire/succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire/succesiune

Buna ziua,
Va rog sa imi dati un sfat privind procedura de succesiune. Mama mea a decedat in 2003, iar bunica, in 2005. Mama a fost singura la parinti, deci noi (eu si sora mea) suntem, teoretic, mostenitorii. Nu s-a facut nicio succesiune pana acum (nici dupa bunicul, care a murit inainte de 2000). Acum am primit o solicitare de la un notar din zona respectiva sa ne prezentam pentru succesiune. Intrebarile mele sunt: Asta inseamna ca cineva s-a prezentat la notar si a cerut deschiderea succesiunii? (gen primarie, nepoti dupa fratii bunicii?) In ce termen trebuie sa ne prezentam la notar? (notarul m-a acuzat la telefon ca nu suntem interesati, ca va face succesiunea cu cei interesati). Exista o prevedere potrivit careia poti sa pierzi bunurile (terenurile) pentru ca a trecut un termen prea indelungat de la deces? Se poate face succesiunea in aces caz, daca noi nu ne prezentam? Noi avem, de altfel, toate documentele (certificate de deces, titluri de proprietate de la bunici). Ce cote ar putea primi eventualii nepoti - sau nu e clar ca totul ne revine noua? Orice alte detalii lamuritoare privind modul cum ar trebui sa procedam mi-ar fi de folos. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: luptatoarea , utilizator 15:39, 7 Aprilie 2011
buna ziua,
sa va prezentati la notariat si sa dezbateti succesiunea cui?
ca este vorba de vreo 3 defuncti...
ce v-a spus notarul?
buna ziua,

succesiunea bunicii...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura dezbatere succesiune elenacomanbz elenacomanbz mama a murit akum 2 ani si avem o casa si citeva terenuri mostenire de la bunica din partea mamei care este procedura de dezbatere amosteniri/???ele au fost 2 ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire eu1983 eu1983 Buna ziua , Va prezint urmatoarea situatie pt care doresc o simpla recomandare : Bunicul meu a fost proprietar pe cateva terenuri , el fiind decedat acum ... (vezi toată discuția)
Scuccesiune tanasieadriana tanasieadriana Buna seara,cum se procedeaza in cazul unei succesiuni?Care sunt conditiile?Mama mea mai are o sora,dar nu mai stim nimic de ea si vrem sa facem succesiunea ... (vezi toată discuția)