avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... este exceptie?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

este exceptie?

Buna ziua,
Mi-a fost atacat titlul de proprietate pe un teren. Titlul este pe numele mostenitorilor tatalui meu (autorul meu) - eu, sora mea si fratele meu. Am fost dati in judecata de un vecin care revendica terenul ca fiind la autorul sau (tatal sau). Numai ca el nu este singurul mostenitor la autorul sau, mai are o sora. Este corect sa ne dea el singur in judecata, si nu impreuna cu sora lui?
Are calitate procesuala asa singur, adica as putea formula o exceptie pe acest motiv?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Radu_Ion , utilizator 16:32, 8 Aprilie 2011
Multumesc pentru raspuns.
Am introdus exceptii peremtorii abia acum la rejudecare (la prima judecare am castigat) inainte de a se trece la administrarea de probe. Au fost depuse scris si sustinute si oral in sedinta. Niciuna nu s-a referit insa la faptul ca a intrat singur in proces.
mih.ovidiu a scris:

in mod normal aceasta actiune nu poate fi introdusa numai de catre unul dintre coproprietari. actiunea ar fi trebuit sa fie respinsa, deoarece exista principiul indivizibilitatii, iar in cazul in care va castiga procesul vecinul dvs hotararea judecatoreasca nu va putea produce efecte si nu va fi opozabila (cu privire la celalat coproprietar). [EDITAT link]

"nu va fi opozabila (cu privire la celalalt proprietar)"
Nu inteleg ce inseamna aceasta, si mai ales - ceea ce va implica aceasta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Principiul unanimitatii ContSters221975 ContSters221975 constat ca a disparut mult discutata problema a revendicarilor facute doar de un mostenitor..finnd mai clar principiul indivizibilitatii acceptarii ... (vezi toată discuția)
E cazul sa fac recurs? VasileMihalache VasileMihalache Am un proces civil la care pana acum m-am descurcat aproape singur. Mentionez ca nu sunt avocat. Un vecin mi-a atacat titlul de proprietate pe o portiune a ... (vezi toată discuția)
Hotarâre care sa tina loc de act autentic sile2011 sile2011 buna ziua am si eu o problema mai delicata ca sa zic asa. bunicul meu a mostenit de la sora sa un teren cu suprafata de 2 ha. sora lui a decedat acum 21 ... (vezi toată discuția)