avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Respins la concurs - exista o solutie juridica viabila?
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Respins la concurs - exista o solutie juridica viabila?

Sotul meu lucreaza ca subofiter in cadrul MJ, absolvent Drept, si a sustinut in vederea participarii la un concurs de ocupare posturi ofiter o examinare psihologica.
Lucrurile stau in felul urmator:
Dupa depunerea dosarului, capitol la care a indeplinit absolut toate criteriile, a fost anuntat SEC, telefonic, sa se prezinte la Bucuresti pentru examinarea psihologica. Fara alte detalii: in ce consta proba, ce calitati sunt cautate, cine il examineaza samd. In anuntul pentru concurs nu exista nicio alta lamurire. In urma sustinerii unei testari scrise, dupa 8 (opt) ore de stat in sala respectiva, spre surprinderea lui a fost dus in fatza unei comisii de examinare. Dupa ce a raspuns la o serie de intrebari, i s-a spus in fatza (atentie - nu era singur, erau mai multi concurenti, deci potentiali martori!) ca e cam mare tupeul pentru un subofiter sa aspire la functii de conducere si ca nu ar trebui sa se supere daca vor constata ca nu au trecut de examinare. Atat - si i-a trimis acasa sa astepte "rezultatul". Care a venit azi - evident, picat. Evident TOTI subofiterii, testul fiind trecut doar de ofiterii care lucrau in zona serviciului vizat.
Intrebare: e normal? E normal sa nu ai voie sa contesti un rezultat de acest gen? E normal sa nu fie explicat, justificat acest rezultat? E normal sa ti se spuna in fatza ca oricum degeaba te-ai deplasat? Tin sa mentionez faptul ca sunt sigura 100% ca proba "scrisa" este ireprosabila.
In concluzie, caut pe cineva dispus sa ne ofere o solutie juridica viabila la aceasta bataie de joc.

"sotul meu nu ar putea rezolva nimic singur? Ceilalti doar pe post de martori? Multumesc. "
Daca nu va bazati pe ei pt o actiune, nu cred ca v-ati baza nici ca martori.Omul se razgandeste repede. Trebuie gasita o cale de a contesta intregul concurs si sa se admita inainte de instanta o confruntare intre sotul dvs. si unul din cei care au fost admisi.....

De unde ar trebui sa incep? Ca habar nu am. Nu se pune problema de contestatie - contestatiile nu sunt admise la aceasta proba. Dati-mi un punct de sprijin si rastorn Pamantul! :D
Dupa parerea mea coruptia e pana la nivel inalt,toti sunt pe-o mana,ca o caracatita isi intind tentaculele,vor da raspunsuri scrise din care vor rezulta clar raspunsurile verbale incorecte ale sotului dvs.vor proba si ei la fel ca si dvs.poate cu martori si va veti judeca degeaba.Bani cheltuiti,nervi,sicane la locul de munca, degeaba. Resemnati-va!In acest sistem se stie ca cei vechi au intaietate desi uneori sunt cu mult in urma celor noi veniti.Din pacate asta e regula jocului,stati la rand.Repet,din pacate.#-o
mikas a scris:

Sotul meu a facut Dreptul LA ZI , absolvent 2000. La actualul loc de munca e angajat de 7 ani.
Dincolo de parerile preconcepute, atata timp cat regulamentul prevede participarea la concurs si a subofiterilor, nu doar a ofiterilor, sa faci tu (si aici ma refer la comisie) separarea dupa cum ai chef mi se pare mai mult decat deplasat.
Si apoi, aceasta proba e de tip admis/respins , cunostintele dobandite fiind a fi verificate cu prilejul altor probe de concurs.

Doamna,
in cazul asta imi cer scuze. Oricum replica nu era adresata sotului, ptr ca nu il cunosc. Din pacate am vazut f multi astfel de subofiteri, la examene, in cadrul unei facultati particulare. Se bazau exclusiv pe surse externe -ptr copiat, nu vorbeau corect - etc. Nu mi-as dori astfel de ofiteri.

Exista si ofiteri de genul lor, sau care au ajus asa ofiteri, dar asta nu inseamna ca nu putem inchide robinetul. Am vazut si doctor in drept care habar nu avea de notiuni de drept, asa ca... ce sa mai spunem?

Oricum, nu ai cum sa costesti o testare psihologica. Pot dovedi martorii ce raspunsuri a dat respectivul candidat? nu au cum. Care ar fi teza probatorie, ca mie imi scapa. Sa se dovedeasca niste afirmatii? Ca cineva s-a mirat de faptul ca subofiterii aspira la functii de ofiteri? Ce relevanta are?
Cine poate demonstra ca cei ce au fost admisi au fost mai slabi?

@mikas
Acei'domni" din comisie au savarsit infractiunea de "fals intelectual' dar nu cred ca aveti vreo sansa asa.Cea mai viabila solutie ar fi contestarea intregului examen.Daca nu primiti raspuns in 30 zile mergeti la institutia ierarhic superioara si apoi instanta...

Alte discuții în legătură

Contestatie test psihologic assportiva assportiva Buna ziua! As dori cateva lamuriri cu privire la contestatiile care se fac in urma rezultatului nefavorabil la testul psihologic. Privind testarea psihologica ... (vezi toată discuția)
Aviz psihologic ,politie dordeduca dordeduca La cat timp se poate repeta un examen psihologic daca esti declarat inapt pentru scoala de subofiteri de politie ? (vezi toată discuția)
Regulament de concurs total aiurea, cu descalificarea abuziva a unui candidat georgeandrei georgeandrei Buna ziua, In cursul lunii martie am participat la un concurs organizat de o institutie a statului. Concursul avea la baza un regulament specific aprobat prin ... (vezi toată discuția)