avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie cu lichidare la zi
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie cu lichidare la zi

Buna ziua!]
Cumnata mea a lucrat 10 luni la o firma de mixturi asfaltice...recent i s-a adus la cunostinta, telefonic, ca s-a restructurat postul pe care a fost incadrata..a primit prin posta o hartie prin care i se aduce la cunostinta necesitatea efectuarii unei cereri de incetare a CIM
A contactat-o pe sefa ei directa, aceasta zicandu-i ca de fapt cererea este de lichidare....
pe internet am citit ca de fapt ar putea fi demisie cu lichidare la zi....
intrebari: poate fi un mod de a o determina, prin cererea asta de lichidare, sa isi dea demisia de fapt?
daca s-a restructurat postul cum trebuia sa procedeze angajatorul?
ce este aceea autodisponibilizare
care sunt efectele demisiei pentru angajat?
Cel mai recent răspuns: miky_30 , utilizator 17:59, 7 Aprilie 2011
Cand se desfiinteaza postul ,angajatorul emite decizie, dupa ce salariatul a stat in preavizul acordat de lege numai 4h/zi,pontat in foi de prezenta 8h/zi, conform art 65 alin 1 din codul munci, astfel salariatul concediat ca urmare a desfiintarii postului beneficiaza de somaj .
In cazul demisiei ,nu se acorda somaj ,practic nu mai are loc desfiintarea de post , ci faptul ca plecati ca nu va mai convine situatia de acolo .
In ambele cazuri se face lichidarea la zi a drepturilor salariale .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa cic anca13 anca13 Buna ziua Va retin atentia cu o intrebare: anul acesta, in iulie, copilul meu implineste 2 ani. Eu as dori ca sa mai stau inca 1 an acasa cu el si m-am gandit ... (vezi toată discuția)
Astept un raspuns urgent marianams70 marianams70 :sorry:Buna ziua, vreau sa ma lamureasca si pe mine cineva ,in nov 2011 am fost angajata la o firma ,suntem doua persoane pe aceeasi functie,in urma cu 2 ... (vezi toată discuția)
Restructurare angajat2002 angajat2002 Buna ziua, As vrea sa știu în ce măsura este legal ca un angajator sa informeze angajatul ca poziția lui va fi restructurata si sa-i ofere ... (vezi toată discuția)