avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cadastru
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cadastru

in apropierea casei mele construita anul trecut pe un teren cumparat de la tatal meu detine o vecina un teren extravilan.la marginea terenului ei era un canal care era o cale de acces la gradinile din spatele casei mele.acest drum in timp a disparut pt ca vecina mea l-a arat.dupa ce am inceput sa construiesc am fost la primarie si am cerut cale de acces la casa mea pe acest drum.primaria a fost de acord dar vecina mea si-a facut schita de dezmembrare in terenul ei si cu ajutorul inginerului a intabulat toata suprafata de teren inclusiv canalul.am facut sesizare la primarie si am cerut documentatia care a stat la baza intabularii pt ca nu s-a constituit comisia de legea 18 si primarul si secretarul spun ca ei nu au semnat nici un act.mi s-a prezentat un titlu de proprietate din 2002 cu 236mp din nr top 1163 care este canalul si un alt titlu emis in sept 2010 cu 690mp din acelasi 1163.primul titlu nu a fost anulat.la baza intocmirii titlului din 2010 sustine ca a stat un proces verbal de punere in posesie care eu la-m cautat si are doar stampila primariei si o semnatura si un contract de vinzare provizoriu din 1955 facut intre mama vinzatorului de la care vecina mea a cumparat terenul si persoana de la care a cumparat terenul.dl inginer nu a prezentat documentatia niciodata cit timp a actele erau in lucru chiar daca secretarul i le-a cerut.mentionez ca in august anul trecut am fost la primarie eu vecinii care au terenuri linga acel canal inclusiv vecina mea inginerul unde am dus discutii de gasire a unei solutii.atunci a amas stabilit ca pe schita de dezmembrare se v-a puncta acel canal ca si cale de acces si ca primaria va face o strada acolo.dar intre timp in septembri inginerul ii face titlu de proprietate cu toata suprafata si acum apare intabulat si acel canal .acum eu nu am cale de acces la casa mea doar prin curtea lui taica-meu.ce as putea sa mai fac eu acum
Cel mai recent răspuns: diana1sefa , utilizator 19:47, 7 Aprilie 2011
dreptul la calea de acces isi are sediul materiei in dreptul civil roman obligind chiar pe vecin la - drum de trecere - sau la cale a de acces in proprietate . Ei bine , parerea mea este ca si dvs avind in mod sigur o schita aproprietatii sau a locului unde solicitati cale de acces sa mergeti la primarie sa o depuneti sau sa luati un nou cadastrier sa masoare vecinatatile. Schita cadastrala alaturi de cerere va vo0r putea folosi si in cazul ivirii unui posibil proces civil . In ceea ce priveste pozitie d-lui inginer, din relatarea dvs.este partinica din moment ce a spus una si a facut alta chiar usor abuziva , influenta. oricum dreptatea este de parte dvs

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Întãruºare teren hot77cmc hot77cmc Bine v-am regăsit. Am cumpărat recent un teren la care a fost facuta prima data cadastrul in anul 2003(atunci terenul a fost cumparat de cel de la care l-am ... (vezi toată discuția)
Drum de servitute sau... escret76 escret76 Buna ziua! Am cumparat un teren pe care am ridicat o constructie cu aprobarea primariei, am intabulat-o, etc, iar ulterior cand am vrut sa bag gazele mi s-a ... (vezi toată discuția)
Constructie ilegala a primariei Litwos Litwos Buna ziua. Incerc sa fac o carte funciara pe proprietatea mea privata, recent mostenita care are o limita comuna cu un drum national. In urma cu aprox 15 ani, ... (vezi toată discuția)