avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1133 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Avocat advers - poate fi angajat pentru un alt proces ?
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Avocat advers - poate fi angajat pentru un alt proces ?

Buna seara,

Reprezint intr-un proces de partaj un bun prieten, in calitate de mandatat (el fiind plecat definitiv din Romania). Avocatul partii adrverse este o persoana pe care o cunosc de mai multa vreme, si am o buna impresie despre acesta, ca si profesionist.
Pe da alta parte, am un proces cu o institutie publica, si ma gandesc foarte serios sa contactez acest avocat si sa-l rog sa ma reprezinte in acest proces. repet, din punctul meu de vedere - si nu numai al meu - este o persoana care stie meserie si isi reprezinta cu seriozitate clientii.

Este vreo problema sa il abordez ? Procesul de partaj va mai dura, cu siguranta, deci pe de o parte, l-as avea pe partea cealalta a baricadei pe acest avocat, dar in alt proces am colabora. Intreb pentru ca nu vreau sa fac vreo boroboata si sa fiu acuzat ca am incercat sa cine stie ce sa fac sau sa-i dau avocatului partii adverse, (zic de procesul de partaj).
Cel mai recent răspuns: ContSters167247 , utilizator 12:35, 9 Aprilie 2011
nu vor fi probleme.
Daca procesul de partaj ar fi fost finalizat, atunci chiar nu ar fi fost nicio problema. Dimpotriva, ce poate fi mai magulitor pentru un avocat decat sa-i fie recunoscuta calitatea prestatiei pana si de catre ...adversar. Ori chiar sa fie recomandat altor clienti de catre adversar (marturisesc ca sentimentul e coplesitor).

Dar ...hmm :hm: daca l-ati aborda si daca ar fi un adevarat profesionist (rara avis in terris...) ar zice cam asa: ...rugati-va prietenul pe care il reprezentati in procesul de partaj sa-si gaseasca un alt mandatar ori sa-si angajeze un avocat...si pe urma mai stam de vorba...
Ultima modificare: Vineri, 8 Aprilie 2011
romascanu, moderator
Eu consider ca fiind vorba despre doua spete complet diferite - intr-una e vorba despre un partaj, in a doua un litigiu cu statul roman - nu apare nicio problema de deontologie profesionala. Acum, este de inteles daca partea adversa din partaj, daca afla ca avocatul care o reprezinta a fost angajat de catre mine, mandatarul, in alt proces, poate sa se supere. Eu de aceea am intrebat daca o fi vreun cadru legal care interzice asa ceva, ori vreo norma a Baroului, ca sa nu ajung intr-o situatie penibila, chit ca onoranta pentru avocatul respectiv.
Banuiesc ca nici in contractul pe care partea adversda din partaj l-a semnat cu avocatul nu scie despre vreo interdictie pusa avocatului de anu reprezenta partea adversa in alte procese ce nu au legatura cu speta in care a fost angata (partajul).
Cat priveste sugestiile - ar fi extrem de urat sa renunt la un cuvant dat unui prieten care m-a investit cu increderea sa.
Exista avocat angajat pentru sustinerea cauzei la partaj, in cazul prietenului meu.
Ultima modificare: Vineri, 8 Aprilie 2011
noiklosa, utilizator
noiklosa a scris:

Cat priveste sugestiile - ar fi extrem de urat sa renunt la un cuvant dat unui prieten care m-a investit cu increderea sa.


Exact despre asta era vorba. Despre increderea care se poate pierde ...o singura data...si nicio clauza contractuala nu se poate face ca ar consfinti-o. Numai ca eu o priveam din alte puncte de vedere (neavand informatia ca exista avocat al prietenului dvs. in procesul lui de partaj):
1 - al prietenului/mandantului dvs. care si-ar putea vedea inselata increderea daca dvs. v-ati alege ca avocat exact pe avocatul advers fara sa-i anuntati aceasta intentie
2 - al avocatului advers care risca sa piarda increderea clientului sau daca nu-i aduce la cunostinta solicitarea dvs.



Ultima modificare: Vineri, 8 Aprilie 2011
romascanu, moderator
Domnule noiklosa,

Sa nu folosim neaparat cuvinte, fraze pompoase ( pentru unii...ma refer la codul deontologic). Vreau doar sa va spun ca daca dumneavoastra, care sunteti oarecum convins ca nu gresiti, totusi v-a framantat intrebarea "Este sau nu este bine ce fac?Ce decizie sa iau?"...Va dati seama ce intrebari, suspiciuni, pot lua nastere in mintea clientului aluia, care saracu' nu are nici o treaba cu deontologia.

Cu respect,

Maran Corina

Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Aprilie 2011
ContSters167247, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand imi banuiesc avocatul ''inteles'' cu partea adversa Mirela Roberta Mirela Roberta Ce fac cind avocatul nu ma reprezinta...ba chiar este ,,inteles,,cu partea adversa! (vezi toată discuția)
Buna ziua. ce pot impotriva avocatului fostului meu sot care ... ralucarony ralucarony Buna ziua. Ce pot impotriva avocatului fostului meu sot care isi depaseste atributiile? Pe scurt, acest avocat in urma cu mai multi ani mi- a facut avansuri pe ... (vezi toată discuția)
Angajez avocat/a - proces civil la pitesti DSS DSS Daca sunteti o persoana experimentata, cu multa energie si capacitate combativa (profesional), cu principii deontologice solide (nu va lasati cumparat / ... (vezi toată discuția)