Buna ziua.Am si eu o intrebare.Pentru complicitate la talharie se poate elibera pe baza cautiunii su exista vreo sansa de a primi pedeapsa cu suspendare daca inculpatul este la prima abatere?
Cred ca user-ul are 2 intrebari.Pentru prima intrebare, raspunsul este ca da, teoretic are sanse si sa ii fie inlocuita masura preventiva , insa in anumite conditii.Este bine ca se afla la prima abatere, daca ar fi fost recidivist nu era posibil.Daca organele judiciare vor considera ca lasarea in libertate pe perioada up sau judecatii nu prezinta vreun pericol ca inculpatul sa comita noi infractiuni sau sa incerce sa impiedice aflarea adevarului prin cine stie ce acte .Sa faca cererea si sa depuna cautiunea, al carei cuantum nu este unul mic...
Si la a doua intrebare, raspunsul este ca da, tot teoretic este posibila si obtinerea unei pedepse cu suspendare.
Inteleg ca persoana in cauza este in arest preventiv si raspunsul este ca se poate solicita eliberarea pe cautiune (in functie de analiza dosarului, cererea poate fi admisa sau respinsa); de asemenea, urmare a imprejurarilor in care a fost comisa fapta si a circumstantelor personale ale celui care a savarsit-o, se va decide daca pedeapsa va fi cu suspendare sau cu executare.
In mod normal, pentru talharie, se impune luarea masurii arestului preventiv si, de cele mai multe ori, pedeapsa este una cu executare.
Da este in arest preventiv si azi i-a expirat mandatul.Nimeni nu a stiut sa-mi spuna daca i se prelungeste sau nu.M-am uitat pe net in dosarul lui si scrie 20.04 amana cauza si 02.05 amana cauza.Am mai citit si eu si scrie de unii care au folosit violenta si si-au luat 3 ani cu supendare.Aici nu a fost folosita violenta,nu a depus plangere victima intrucat si-a recuperat bunurile si prietenul meu a fost complice in sensul ca se afla pe strada cu cel care a furat geanta,celalat a fugit si i-a aruncat geanta prietenului meu si politia l-a prins doar pe el.Autorul a fost prins la cateva zile dupa.
In general,la nivel teritorial ,in Romania,nu exista o practica judiciara unitara si in plus,mai trebuiesc cantarite de magistrati si participatia inculpatului,circumstantele in care a savarsit fapta,pericolul social al acesteia,etc.
Nu avem cum sa cunoastem daca exista similitudini de vreun fel intre cele doua cazuri la care va referiti.
Furt calificat
gya_dulcyk
buna seara, am un prieten care in urma cu cateva zile a intrat in casa unei persoane impreuna cu inca un prieten si au furat bani, ob de valoare si trei ... (vezi toată discuția)