Trebuie sa pregatesc astazi un contract individual de munca, pentru un nou angajat. As dori sa va intreb daca am inteles bine noile reglementari:
1. Pot stabili o perioada de proba de cel mult 90 de zile - functie de executie;
2. Intrebare: trebuie sa trec in contract si "criteriile de evaluare a activitatii profesionale... etc" (art. 17, lit d1) sau acestea fac parte doar din informarea prealabila?
3. Daca angajatul este de acord, putem trece un preaviz de max 20 de zile lucratoare in cazul demisiei, spre deosebire de 15 calendaristice, maximul prevazu5 anterior.
4. Trebuie sa chem noul angajat in ziua anterioara pentru semnare contract si sa ii si inmanez un exemplar al acestuia (+ inregistrare si depunere Revisal, tot atunci);
Va rog sa imi spuneti daca am gresit cu ceva mai sus si/sau daca am uitat ceva, tipic oricaui contract de munca, pe perioada nedeterminata, 8 ore/zi, conditii normale de lucru, etc (nu vorbesc de clauze speciale, etc).
Daca data inceperii activitatii este pana la data intrarii in vigoare a noilor modificari, atunci trebuie sa respectati actualele prevederi ale Codului Muncii.