Ma judec cu un vecin de ceva timp pentru servitute , intrucat acesta nu imi permite accesul la spatele casei si am ajuns cu procesul la nivelul expertizelor dictate de judecator.Am insa o nelamurire : daca prima expertiza a fost facuta de doi experti pe care i-am platit unul eu iar celalalt vecinul,vecinul a cerut contraexpertiza la cel platit de el.A venit un alt expert platit de el , iar acum aflu ca iar nu a fost multumit si a cerut din nou o alta contraexpertiza .Intrebarea mea este cate astfel de contraexpertize poate sa ceara? Bineinteles ca el nu o sa fie multumit niciodata asta inseamna sa ceara toti expertii din tara?Deci iata ca suntem la a traia expertiza si mai am putin si fac un an de cand ma judec pentru un lucru care ar trebui sa fie oarecum normal, zic eu....Multumesc anticipat!Precizez ca atat eu cat si vecinul avem avocati dar a mea este momentan plecata din tara si nu am avut cum sa cer lamuriri...
NU se poate ca prima expertiza sa fie efectuata de doi experti si a doua de catre unul singur.
La a aceasta noua expertiza,vecinul dvs mai poate solicita doar o completari sau poate forumula obiectiuni.
Recomandabil ar fi sa va angajati un expert-parte care sa va sustina apararile din punct de vedere tehnic,sa depuna coraport de expertiza
Deci prima expertiza a fost efectuata de catre un expert topo si unul nu mai stiu de care....;deci unul a verificat pamantul iar celalat casa mea Vecinul a cerut contraexpertiza la cel cu pamantul iar acum a cerut iar o alta contraexpertiza tot la pamant , avocata imi spunea ceva de un expert consilier sau cam asa ceva...ce este ciudat este ca acest expert nu a fost pus in sedinta publica ci doar m-am trezit cu plic acasa care ma anunta cand o sa vina un nou expert
Expert-parte sau expert consilier.
Din cate am inteles a fost vorba despre doua expertize separate,facute de doi experti,avand specialitati diferite.
Astfel,cum am aratat,mai sus este necesara angajarea expertului consilier,care sa va ajute,dar cu care trebuie sa colaborati nemijlocit .
Potrivit art.723 cod procedura civila, drepturile procedurale trebuiesc exercitate cu buna-credinta si potrivit scopului in care au fost recunoscute de lege.
In acest sens, puteti printr-o nota scrisa, avand in vedere ca pana acum ati acceptat expertizele cerute de respectivul si nepunandu-se problema in sedinta publica, unde ati fi avut dreptul sa va spuneti parerea, cred ca il puteti refuza., pe motiv de abuz de drept, conform aceluiasi art.723-al.2-partea care foloseste aceste drepturi in chip abuziv , raspunde pentru pagubele pricinuite( va pune pe drumuri, pe cheltuiala, va provoaca o stare de stres si incertitudine continua)
Expert consilier...
anniela
Partaj - faza expertize, partea adversa solicita un expert consilier, la termen, expertul desemnat de instanta motiveaza cererea de amanare prin faptul ca ... (vezi toată discuția)