avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reinceperea activitatii soldata cu demisie si blocare ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reinceperea activitatii soldata cu demisie si blocare carte de munca

salutare
pe 19.05.2008 ar fi trebuiet sa fie prima zi de munca dupa incheierea concediului pentru crestere copil.Dar surpriza:au desfiintat postul meu ca urmare a organizarii activitatii pe perioada cit contractul meu de munca a fost suspendat ca urmare a ccc.Ceea ce contravine cu codul muncii.Apoi m-am vazut nevoita sa-mi dau demisia si ma vad cu cartea de munca blocata la ei cica din cauza datoriilor pe care firma le are la ITM. Avand dovezi pt cele relatate m-am hotarat sa dau societatea in judecata, iar din cauza veniturilor mele modeste ma vad nevoita sa ma prezint singura.Insa intimpin dou probleme la care sper sa ma ajutati daca puteti:
1. care este legea care obliga societatea sa ma tina pe functie dupa concediu crestere copil
2.cum sa incep formularea cu care explic instantei cele petrecute.Stiu ca trebuie dovedit tot ce spun si o pot face dar nu stiu cum sa incep
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:33, 18 Iunie 2008
1. Concedierea poate fi dispusa pe perioada concediului pentru cresterea copilului numai daca a avut loc reorganizarea judiciara sau falimentul angajatorului, în condiţiile legii (art.60 alin.2 C.mun.).
2. ITM-ul elibereaza carnetele de munca, indiferent daca firma este sau nu debitor la ei. Pentru neeliberarea carnetului de munca aveti doua posibilitati : a) depuneti o sesizare la ITM si b) o actiune in instanta.
ITM elibereaza oricum carnetul de munca, dar daca angajatorul nu si-a achitat datoriile se mentioneaza acest lucru in carnetul de munca. Va puteti angaja si fara carnet de munca daca dati o declaratie ca o duceti mai tarziu, dupa ce se clarifica situatia.
ITM-ul nu mai scrie in carnetele de munca faptul ca angajatorul nu face dovada platii contributiilor la bugetul de asigurari sociale, somaj etc. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil andao andao Buna ziua Daca angajatorul refuza sa-mi complecteze adeverinta de venit necesara pentru obtinerea indemnizatiei pentru cresterea copilului, ce trebuie sa fac? ... (vezi toată discuția)
Revenire din ccc geo123 geo123 O angajata aflata in concediu de crestere copil trebuie sa revina la servici,pe 29.01.2011 copilul implinind 2 ani. In decembrie 2009 firma la care era ... (vezi toată discuția)
Impozite de plata pt angajat in conc de maternitate si conc pt cresterea copil 2 ani anca_v anca_v Sunt angajata cu contract indiv de munca pe perioada nedeterminata la propria firma (din '97), unde sunt asociata cu sotul meu care este administrator. Am ... (vezi toată discuția)