salutare
pe 19.05.2008 ar fi trebuiet sa fie prima zi de munca dupa incheierea concediului pentru crestere copil.Dar surpriza:au desfiintat postul meu ca urmare a organizarii activitatii pe perioada cit contractul meu de munca a fost suspendat ca urmare a ccc.Ceea ce contravine cu codul muncii.Apoi m-am vazut nevoita sa-mi dau demisia si ma vad cu cartea de munca blocata la ei cica din cauza datoriilor pe care firma le are la ITM. Avand dovezi pt cele relatate m-am hotarat sa dau societatea in judecata, iar din cauza veniturilor mele modeste ma vad nevoita sa ma prezint singura.Insa intimpin dou probleme la care sper sa ma ajutati daca puteti:
1. care este legea care obliga societatea sa ma tina pe functie dupa concediu crestere copil
2.cum sa incep formularea cu care explic instantei cele petrecute.Stiu ca trebuie dovedit tot ce spun si o pot face dar nu stiu cum sa incep
1. Concedierea poate fi dispusa pe perioada concediului pentru cresterea copilului numai daca a avut loc reorganizarea judiciara sau falimentul angajatorului, în condiţiile legii (art.60 alin.2 C.mun.).
2. ITM-ul elibereaza carnetele de munca, indiferent daca firma este sau nu debitor la ei. Pentru neeliberarea carnetului de munca aveti doua posibilitati : a) depuneti o sesizare la ITM si b) o actiune in instanta.
ITM elibereaza oricum carnetul de munca, dar daca angajatorul nu si-a achitat datoriile se mentioneaza acest lucru in carnetul de munca. Va puteti angaja si fara carnet de munca daca dati o declaratie ca o duceti mai tarziu, dupa ce se clarifica situatia.
Revenire din ccc
geo123
O angajata aflata in concediu de crestere copil trebuie sa revina la servici,pe 29.01.2011 copilul implinind 2 ani.
In decembrie 2009 firma la care era ... (vezi toată discuția)