avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Perchezitie auto
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Perchezitie auto

Buna ziua . As vrea sa stiu daca politistii de sectie ( siguranta si incredere) sau cei de la rutiera au dreptul sa controleze in interiorul masinii fara acordul soferului sau propietarului , cand si cum pot face acest lucru , si legea care reglementeaza acest lucru .
Mi-sa intmplat acest lucru , ma oprit politia (siguranta si incredere) si dupa legitimarea celor din masina si perchezitia corporala (ceea ce au voie) au vrut sa contoleze si in masina , nu le-am dat acceptul , am cerut mandat , in momentu asta s-au blocat si au sunat un superior si mi-au zis k trebuie sa merg cu masina la sectie pentru ca o sa faca rost de mandat ... . Am parcat masina in curtea sectiei , au venit toti politisti sa se sfatuiasca , a venit si seful ( 2 stele pe umar) si mi-a zis k nu este nevoie de mandat ca sa contoleze in masina si asa au intrat si au contorolat .
As vrea sa stiu daca acesta este un abuz , si ce pot sa fac in privinta aceasta .
Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 8 Aprilie 2011
gaby20002, utilizator
Cel mai recent răspuns: nutzzu , utilizator 13:24, 11 Aprilie 2011
Pentru controlul auto, nu este nevoie de mandat. Nu se asimileaza domiciliului.

Este o propietate personala totusi , pot sa intre in ea oricand ?
Pentru care motiv s-a considerat de catre politisti ca este necesara "perchezitionarea" masinii dvs ?

Ultima modificare: Duminică, 10 Aprilie 2011
Radu Gabrian, Mediator
A nu se face confuzie intre control si perchezitie.

PERCHEZÍȚIE, percheziții, s. f. Cercetare făcută de către organele de urmărire penală sau de procuror asupra unei persoane (bănuite de o infracțiune) sau în locuința acestuia, pentru găsirea și ridicarea probelor materiale ale infracțiunii sau pentru descoperirea infractorului. ♦ P. gener. Scotocire. [Var.: perchizíție, (înv.) perchizițiúne s. f.] – Din fr. perquisition.
Sursa: DEX '98 | Adăugată de ana_zecheru | Greșeală de tipar | Permalink

CONTRÓL s. 1. v. verificare. 2. inspectare, inspecție, revizie, verificare. (~ul a decurs în bune condiții.) 3. v. supraveghere. 4. v. comandă. 5. (MED.) vizită. (~ medical.) 6. dominație, supremație. (Deține ~ul în industria petrolieră.)
Sursa: Sinonime | Adăugată de siveco | Greșeală de tipar | Permalink

In practica judiciara este considerat domiciliu un imobil, locuinta. Nu se considera ca auto este o proprietate intrucat acesta este un bun mobil.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Aprilie 2011
TDorina, utilizator
Procedura in sine se numeste controlul autoturismului si este un drept al politistului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ti se poate perchezitiona masina(fara mandat) , daca este facuta o sesizare impotriva ta!!! aurel_m aurel_m Unui prieten i s-a \"scotocit\" prin masina, atat in portbagaj, cat si in restul masini de catre politie fara, mandat de perchezitie, doar in baza unei ... (vezi toată discuția)
Preluare loc de parcare adp sector 6 remus_agigea remus_agigea Buna ziua, Sunt curios daca in cazul cumpararii unui apartement care are loc de parcare ADP platit in S6 Bucuresti, este suficient ca la inceputul anului ... (vezi toată discuția)
Perchezitie munteanugabriel25 munteanugabriel25 Buna seara. Este prima oara cand ma adresez pentru probleme juridice. Acum fix o saptamana am fost ridicat de trupele DIAS din bucuresti , unde locuiesc in ... (vezi toată discuția)