Buna ziua . As vrea sa stiu daca politistii de sectie ( siguranta si incredere) sau cei de la rutiera au dreptul sa controleze in interiorul masinii fara acordul soferului sau propietarului , cand si cum pot face acest lucru , si legea care reglementeaza acest lucru .
Mi-sa intmplat acest lucru , ma oprit politia (siguranta si incredere) si dupa legitimarea celor din masina si perchezitia corporala (ceea ce au voie) au vrut sa contoleze si in masina , nu le-am dat acceptul , am cerut mandat , in momentu asta s-au blocat si au sunat un superior si mi-au zis k trebuie sa merg cu masina la sectie pentru ca o sa faca rost de mandat ... . Am parcat masina in curtea sectiei , au venit toti politisti sa se sfatuiasca , a venit si seful ( 2 stele pe umar) si mi-a zis k nu este nevoie de mandat ca sa contoleze in masina si asa au intrat si au contorolat .
As vrea sa stiu daca acesta este un abuz , si ce pot sa fac in privinta aceasta .
Multumesc
A nu se face confuzie intre control si perchezitie.
PERCHEZÍȚIE, percheziții, s. f. Cercetare făcută de către organele de urmărire penală sau de procuror asupra unei persoane (bănuite de o infracțiune) sau în locuința acestuia, pentru găsirea și ridicarea probelor materiale ale infracțiunii sau pentru descoperirea infractorului. ♦ P. gener. Scotocire. [Var.: perchizíție, (înv.) perchizițiúne s. f.] – Din fr. perquisition.
Sursa: DEX '98 | Adăugată de ana_zecheru | Greșeală de tipar | Permalink
CONTRÓL s. 1. v. verificare. 2. inspectare, inspecție, revizie, verificare. (~ul a decurs în bune condiții.) 3. v. supraveghere. 4. v. comandă. 5. (MED.) vizită. (~ medical.) 6. dominație, supremație. (Deține ~ul în industria petrolieră.)
Sursa: Sinonime | Adăugată de siveco | Greșeală de tipar | Permalink
In practica judiciara este considerat domiciliu un imobil, locuinta. Nu se considera ca auto este o proprietate intrucat acesta este un bun mobil.