avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ce act trebuie sa fac?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ce act trebuie sa fac?

o persoana doreste sa o ingrijesc pe durata vietii sale(are 76ani) si imi va lasa apt ulterior.am procedat la efectuarea tuturor demersurilor necesare(succesiune{nu are copii , nici parinti in viata, ci doar nepoti din partea fratilor sotului decedat}, am depus actele pt cadastru, am fost la .INML, pt programare ex discernamant, etc)
Ce act sa intocmesc cu dumneaei?Precizez ca ma voi muta cu sotia acasa la dansa dupa intocmirea actelor.Act de vanzare-cumparare nu pot, k nu dispunem de bani, nici contract de intretinere, sa nu ne trezim pe drumuri.
Se poate act de vanzare cumparare cu clauza de intretinere? Si eventual o renta viagera pt respectiva?
Teo, omul nu are bani, chiar el a spus-o, aşa că a-l sfătui să încheie un contract de vânzare cu partea e ca o frecţie la picior de lemn. Nu poate încheia contract de vânzare real, ci unul deghizat care poate fi oricând atacat şi nu a rezolvat nimic. User-ul ne solicita un sfat concret la speţa lui, nu unul ...general...;)
deci...pt mine cea mai buna varianta este contractul de intretinere.Tb sa stiu exact, k peste o saptamana am programarea cu batrana la INML si pana atunci tre sa stim pt ce act optam.Dc eu imi indeplinesc obligatiile conform contractului incheiat, totul e ok, dar cu persoanele mai in varsta nu se stie niciodata:confused: am cautat si un avocat, chiar de aici de pe forum, din Buc, ca sa intocmesc actul respectiv,dar curios e ca nu raspunde mai nimeni, chiar dc am sunat la nr postate.
Contractul de întreţinere, atâta timp cât este îndeplinită obligaţia de întreţinere, nu poate fi desfiinţat chiar dacă creditoarea este în vârstă şi capricioasă. Dacă aceasta refuză primirea întreţinerii, de asemenea, nu se poate desfiinţa contractul deoarece nu este culpa debitorului întreţinerii.
Testamentul nu este o soluţie, pentru că oricând se poate face un alt testament în favoarea altei persoane, şi astfel să observaţi că, la moartea testatoarei nu mai aveţi nimic şi i-aţi acordat şi întreţinere... De asemenea, testamentul nu are nici o valoare în timpul vieţii testatoarei, nu poate înscris în cf...astfel că nu asigură nici o siguranţă pentru cel ce acordă întreţinere....
În opinia mea, este singura soluţie viabilă în cazul dv. ;)
Buna ziua!
Ba da, contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere viagera plus uzufruct viager, asta trebuie sa faceti.
Daca asteptati sa va faca "act ulterior", s-ar putea sa ramaneti pe drumuri si cu banii cheltuiti.
Daca nu faceti niciun act, in ideea ca veti primi ceva ulterior, va spun ca dupa data decesului, vor veni la mostenire toate rudele pe care le-ati enumerat.
Nu le dati niciun ban pana nu va semneaza actul pe care vi l-am spus. Nu conteaza ca nu aveti bani, treceti o suma minima pe care ei vor semna ca au primit-o.
Avem o multime de clienti ca dvs., care alearga dupa rudele mostenitoare sa mai recupereze ceva din cheltuiala facuta, tocmai pentru ca nu si-au facut actul corespunzator in timpul vietii persoanei pe care au ingrijit-o.
Cu stima,
av. Silviu Serban
am optat pt contract de intretinere, sapt viitoare trebuie sa il vad in starea finala si sa semnam.Vroiam sa va mai intreb ceva: deocamdata nu ma pot muta cu batrana, intrucat apt e un dezastru( din 1981 nu e schimbat nimic) si tb sa ma apuc de reparatii de la A la Z.Ce ma sfatuiti, pot sa ma apuc sa fac imbunatatiri?Dc se razgandeste batrana ulterior, ce se poate intampla? Pierd tot ce investesc?

Alte discuții în legătură

Reziliere notariala contract vanzare-cumparare uri uri In ce conditii se poate rezilia la notar un contract vanzare-cumparare, cu clauza de intretinere, constand intr-o suma lunara pe care vanzatorul urma sa o ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare cu renta viagera mare gosco mare gosco care sunt prevederile unui contract de vanzare-cumpare cu renta viagera si care sunt persoanele intre care se poate incheia un asemenea contract (vezi toată discuția)
Contract de renta viagera ElNino ElNino Bine v-am gasit. Bunica mea doreste sa-mi cedeze apartamentul printr-un contract de renta viagera. Citind acest forum, am aflat ca acesta poate fi atacat ... (vezi toată discuția)