avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal - politia rutiera
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal - politia rutiera

Salut toti membrii acestui forum, va rog sa-mi spuneti cum pot contesta si unde un proces verbal intocmit de un agent constatator al politiei rutiere.Motivul acestui dosar este urmatorul, de fapt trecut si pe dovada provizorie de circulatie-A CONDUS AUTO DACIA 1100 CU NR.EXPIRATE DIN 2006. In fapt aceasta masina fara baterie,benzina, cu motorul nepornit, ,cu toate cauciucurile pe pana,nemiscata efecti v de 5 ani iar eu mergind pe linga masina cu mina pe volan, a fost tractata cu o alta masina pe o distanta de max.10 metri.Cei de la sectie mi-au spus sa astept sa ma cheme la procuratura, acesta hotarind soarta mea,dar eu doresc sa nu astept 6-12 luni ptr.aceasta nedreptate,abuzX-(
MULTUMESC foarte mult D-ei Gabriela ptr. indrumare.
Daca faceti vorbire despre anumite manifestiari ale politistilor ,trebuie sa le puteti dovedi cu probatorii,pentru ca altfel,simpla declarare a lor nu valoreaza nimic din punct de vedere juridic.
Trebuia sa cunoasteti ca numai cu aprobarea procurorului se poate dispune sa vi se elibereze o dovada pentru circulatie si ca nicun alt politist,indiferent de postura sa,chiar daca ati semnat sau nu ati fi semnat ,nu va mai putea ajuta in niciun fel din punct de vedere legal.
Asteptati rezolutia procurorului la cererea formulata de dvs,despre care nu sunt sigur ca va va fi favorabila.
Succes !
Teoretic ce spuneti dumneavoastra este foarte adevarat, dar cum pot proba eu tratamentul si limbajul neadecvat prin care am trecut in sectia de politie.In ceea ce priveste prelungirea dovezi de circulatie de catre procuror, intrebarea mea -nedumerirea este ; DE UNDE STIE PARCHETUL respectiv PRIM_PROCURORUL, despre subiectul-obiectul acestui dosar atita timp cit acesta se afla inca la politia Voluntari?Cred ca mai corect ar fi fost sa ramin in posesia permisului pina la solutionarea dosarului.
In urma cererii dvs,procurorul va solicita dosarul de la politisti si dupa consultarea acestora ,se va pronunta asupra cererii dvs.
Nu este vorba despre prim procuror,caruia i se adreseaza cererea,ci de procurorul care supravegheaza urmarirea penala in respectivul dosar.
Va respectam parerile,chiar daca acestea nu au nimic comun cu o motivare legala
georgecostea69@gmail.com a scris:

Multumesc ptr. raspuns D-ui. r.gabi, deasemenea cu ingaduinta dumneavoastra si multumirii anticipate ,doresc sa aflu daca exista posibilitatea de a depune o plingere,un memoriu, la parchet adresata procurorului cu dorinta de a urgenta ancheta-cercetarea.Care este forma si continutul acesteia?Este bine sa fac aceasta treaba s-au astept sa fiu citat-chemat.?Daca nu-mi permit un avocat, imi sunt diminuate sansele ?Multumesc ptr. raspunsuri.

Alte discuții în legătură

Conducere cu numere de inmatriculare provizorii expirate sebastian.34 sebastian.34 am condus masina de firma cu numerele provizorii expirate. am fost oprit de politie mi-au retinut permisul si numerele. am cerut sa fiu escortat de politie ... (vezi toată discuția)
Ptr recuperarea permisului de conducere cheffovidiu cheffovidiu Buna ziua, Ma numesc Ovidiu, am si eu o problema si sper sa ma ajuta-ti. In data de 28.10.2009 am avut accident rutier,eu fiind soferul, pentru motivul ... (vezi toată discuția)
Dovada de circulatie. procedura noua? daniel.alexandru daniel.alexandru Buna ziua in primul rand. ..Azi am fost la parchet ( ploiesti) sa-mi prelungesc dovada de circulatie , mi-a expirat ieri 4 .08. 2010. Ajung acolo zarva ... (vezi toată discuția)