Cat ar putea dura un proces de evacuare a fostilor chiriasi dintr-o casa restituita in natura. Mentionez ca aceasta i-a fost restiuita uchiului meu in anul 1999, iar eu am mostenit-o anul trecut. In casa locuiesc fosti chiriasi si rude de-ale lor fara a mai avea incheiat vreun contract de la data restituirii si pana in prezent, dar am inteles ca ii trimiteau niste bani unchiului (nu stiu daca toti sau numai unii). Am facut notificare prin executor sa elibereze intr-o luna, dar nu m-a contactat nimeni, iar termenul s-a implinit. Acum vreu sa ii dau in judecata pentru evacuare. M-ar ajuta sa grabesc acest proces daca mi-as face flotant acolo (nu domiciliul)?
Nu ajuta sa va stabiliti domiciliul/locuinta acolo decat da aefectiv si locuiti in acel imobil. Durata unui proces depinde in mare masura de apararile partilor si mai ales de vicierea cu rea credinta ( a evacuatilor).
Trubuie sa aveti o discutie cu un avocat specializat pe acest domeniu care va gasi calea potrivita.
Buna seara
revin la acest subiect, deoarece fostii chiriasi m-au contactat cu propunerea de a incheia o conventie la notar prin care ei se obliga sa parasesca casa in 2 luni, eu in schimb urmand sa renunt la cererea de inchiderea a luminii (cei de la enel au aprobat cererea mea de debransare de la curentul electric a intregii case).
Am fost sfatuita sa introduc mentiunea ca aceasta conventie este titlu executoriu, ca sa nu mai fie nevoie de proces de evacuare, ci doar de aprobarea de punere in executare a titlului.
Credeti ca ma ajuta acest lucru, sau ei doar incearca sa ma faca sa nu le tai lumina?
Ce ma fac daca dupa 2 luni nu pleaca de buna voie?
Multumesc anticipat