avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1125 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cearta intre asociati
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cearta intre asociati

Buna ziua , acum cateva luni am infiintat cu inca o persoana o soc com , toate bune si frumoase pana acum, cand , asociatul meu s-a gandit sa preia cu forta toata afacerea sub pretext ca toata investitia a fost suportata de parintii lui , nefiind specificat in nici un act acest lucru , bazandu-se doar pe spusele acestora . Din acel moment au ocupat cu forta punctul de lucru , a bagat personalului tot felul de prostii in cap , a luat toate actele firmei ( mentionezca sediul societatii este la mine acasa , iar actele le tineam la punctul de lucru ) a monopolizat efectiv punctul de lucru cu toata familia , iar eu nu am acces la absolut nimic . Nu stiu cum trebuie sa procedez legal pentru a avea acces la acte si pentru a primi ceea ce mi se cuvine de 4 zile din veniturile acestei firme . Se bazeaza pe faptul ca m-a lasat fara bani si ca nu-mi permit sa-l dau in judecata ( stiind ca saptamana trecuta am rambursat un imprumut ) iar la ultima discutie avuta cu el in incercarea de a ajunge la o intelegere , am fost amenintat ca am abuzat sexual acum cateva luni una din fostele angajate si ca aceasta va depune plangere impotriva mea daca nu cedez de buna voie partea mea din societate . Va rog sa-mi spuneti cum pot actiona legal pentru a rezolva aceasta problema . Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: ContSters202274 , utilizator 10:17, 9 Aprilie 2011
In primul rand la un SRL, presupunand ca aceasta este forma juridica pe care o are societatea d-voastra nu exista ca nu v-ati luat "veniturile de 4 zile care vi se cuvin". Fie aveti si calitatea de angajat si va luati un salariu lunar, fie daca sunteti numai asociat veniturile le luati dupa incheierea situatiei financiare anuale, sub forma de dividende.
In al 2-lea rand sunteti cumva administratorul societatii? Ce procent detineti din societate?
da , sunt unul dintre administratori fiind asociati cu drepturi egale , detin 50% din societate
Problema este destul de complicata, odata ce ati ajuns in aceasta situatie mai greu sa rezolvati fara ajutorul autoritatilor. De ce nu incercati mai intai sa zicem amiabil, pe calea medierii, si apoi daca nu reusiti sa vedeti cu restul....Sau poate are cineva de aici o alta parere salvatoare.
am incercat amiabil dar nu se poate , cealalta cale care ar fi si care este procedura ?
Amiabil in sensul celor expuse de mine, inseamna in prezenta unui mediator autorizat in cond. legii 192/2006

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract incetat, salariat plecat cu documentele societatii Loredana_84 Loredana_84 Acum 6 luni, salariata unei societati a decis (cu incunostiintarea sefului direct) sa ia o parte din documentele societatii acasa, pt a \\"face\\" arhiva ... (vezi toată discuția)
Neintelegeri intre asociati in cazul unui srl ( actiuni 50% cu 50%) cu administrator unic ContSters168570 ContSters168570 Am o societate comerciala cu doi asociati 50% cu 50%, eu fiind administrator unic.Au aparut niste neintelegri intre noi ca asociati, iar partea cealalta nu ... (vezi toată discuția)
Parasire de domiciliu? alecsiaflorin alecsiaflorin buna ziua.sunt insurat si am o fetita de 6 ani,in urma cu 2 zile a avut loc o cearta intre mine si nevasta urmata cu imbrinceli.in urmatoarea zi a venit tatal ... (vezi toată discuția)