avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Impozit pe executarea unui apartament
Discuție deschisă în Executare silită

Impozit pe executarea unui apartament

Parintii mei au fost executati de banca anul trecut. Banca a scos la licitatie apartamentul si l-a vandut cuplului x. Cuplul x a dorit intabularea dar au fost respinsi deoarece "nu exista dovada platii impozitului pe tranzactie". acestia au actionat in instanta ONRC pentru inscrierea dreptului de proprietate pe motiv ca e vorba de o executare silita si nu o vanzare benevola si ei nu au treaba cu acel impozit si nici nu puteau opri deoarece a fost achitat prin credit bancar de la aceeasi banca.
Acum parintii mei au primit citatie si sunt chemati ca si "intimat" in acest proces.
Nu inteleg de ce sunt chemati ei pentru ca ei nu au nici o calitate in contractul lor de v-c. Vanzatorul a fost banca nu ei. Ce vor de la parintii mei? Ce inseamna intimat?
De ce ii cheama pe ei si nu pe executorii care au vandut?
Ce trebuie sa facem noi? A mai avut cineva situatia asta?#-o
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters96141 , utilizator 13:17, 11 Aprilie 2011
Multumesc, momentan judecatorul a revocat citatia ( a existat un ordin judecatoresc prin care banca devine proprietar, deci concluzia a fost ca parintii mei nu au vandut nimic). Parintii mei nu mai sunt citati in cazul de fata. Vom vedea pe viitor.
Oricum oribila situatie: esti pe drumuri, fara casa stai la rude dintr-o prostie si sa iti mai ceara si statul bani culmea pe VENIT.
Cred ca si in acest caz judecatorul va fi de aceeasi parere cu cel de sus.
O zi buna tuturor. Multumesc de ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine plateste impozitul pe venit in urma unei executari silite bianca34 bianca34 Buna seara, in urma cu putin timp am fost executata silit pentru un credit neachitat si pentru care am girat cu un apartament. La a treia licitatie organizata ... (vezi toată discuția)
Impozit 2% ptr adjudecare imobil - cine plateste? bamsel bamsel Buna Ziua, In urma cu ceva vreme am achizitionat un imobil la licitatie publica tinuta la sediul executorului jud. cand am primit actul de adjudecare, ... (vezi toată discuția)