buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati.
Fratele meu a fost prins conducand masina sub influenta alcoolului, banuiesc ca avea alcolemia destul de mare. S-a ales cu un dosar penal ce se poate intampla? mentionez ca nu a avut loc niciun accident. s-au mai bine zis ce risca si ce se poate face?
Infractiunea prev de art.87 al.1 din Oug 195/2002 se sanctioneaza cu pedeapsa cuprinsa intre 1 an si 5 ani inchisoare.
In cazul condamnarii printr-o hotarare judecatoreasca definitiva , permisul de conducere se va anula.
In functie de circumstantele comiterii faptei, de circumstantele sale personale, de valoarea alcoolemiei, de pozitia sa in fata organelor de cercetare penala cat si in fata instantei de judecata, exista posibilitatea obtinerii unei pedepse cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei sau executarii pedepsei sub supraveghere.
Sa apeleze la serviciile unui avocat.
Acea valoare despre care faceti vorbire este cea care a fost stabilita prin etilotest.
In urma prelevarii probelor biologice,aceasta (valoarea)va ajunge aproape dubla.
Daca fratele dvs are o atitudine sincera in fata organelor de urmarire penala si a instantei de judecata,limitele pedepsei pot fi reduse cu 1/3,conform prevederilor art.320 ind.1 c.pr.pen
Alcool la volan
marcu001
Buna ! Am facut o greseala mare cand m-am urcat la volan dupa ce am consumat aprox 4 beri . Alcooltestu mi-a indicat 0.57 . Sunt sanse ca probele biologice sa ... (vezi toată discuția)