avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... constructie provizorie(garaj) in urma cu 25 de ani
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

constructie provizorie(garaj) in urma cu 25 de ani

inurma cu exact 25 de ani m-am mutat in blocul in care locuiesc si acum si in apropiere cu acceptul primarului din aceea vreme am ingradit o bucatica de teren,la vremea aceea se purta gradina de legume la blocuri.In 1990 ca tot omul gospodar mi-am facut si un garaj pe o bucata de teren,mai la umbra,insa am auzit niste zvonuri pe la niste amici de ceva lege care m-ar ajuta sa imi fac acte pe acest teren,adica sa intru in legelitate,nu stiu cit este de adevarat insa daca cineva ma poate ajuta in acest sens i-as ramine profund recunoscator.cu stima (scuzati pomelnicul )insa sper sa ajute.
Cel mai recent răspuns: talposnelu , utilizator 00:00, 15 Aprilie 2011
ieri, parca s-a aprobat un act normativ propus de Ministerul Dezvolt, .... prin care constructiile ilegale nu mai pot intra in legalitate ci vor fi demolate. Dumneavoastra avand acordul Primarului, fara un act emis de catre Consiliul local sau Primarie, pentru a va construi acel garaj, nu aveti cum sa intrati in legalitate. Exista in legea nr.215/2001 pe la art.121-125 o prevedere ca persoanele care au constructii pe terenul proprietate a unitatii adm. terit. pot cumpara direct respectivul teren, insa dumneavoastra nu aveti nici un act prin care sa dovediti ca respectiva constructie s-a facut in urma unei aprobari venite de la o institutie a statului sau de la proprietarul terenului.
Mai mult ca sigur respectivul teren este domeniul privat al Primariei de care apartineti.Pentru a fi sigur ca nu este domeniu public cautati la M.O lista cu bunurile care apartin domeniului public al locului unde aveti terenul-explicati la monitor ce doriti, si o sa va ajute-.Daca nu apartine domeniului public inseamna ca este domeniul privat al Primariei si faptul ca nu aveti contract de inchiriere cu Primaria pentru acest teren , inseamna ca puteti merge pe uzucapiune-ca parat fiind Primaria care timp de 21 ani nu s-a interesat de terenul sau.Daca aveati contract de inchiriere nu l-ati mai fi putut uzucapa pt.ca erati un de detentor precar si acest lucru nu v-ar da voie sa faceti actiunea de uzucapiune.
In actiunea de uzucapiune cereti si dreptul asupra constructiei pe care d-voastra ati realizat-o si care se incorporeaza terenului. Un avocat!!!!!!
va multumesc pentru sfat,acum ramine sa gasesc un avocat cu destul ''SINGE IN INSTALATIE''sa se inhame la un proces cu primaria noastra PORTOCALIE. inca o data va multumesc pentru bunavointa.cu stima talpos nelu
multumesc de incurajari;)
:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punere in posesie- evacuare chiriasi vrica vrica Un revendicator are o sentinta def.si irevocabila pentru spatiile nevindute de catre primarie inca din 2002 In Noiemb.2007 se adreseaza instantelor pentru ... (vezi toată discuția)
Uzucapiunea -pentru un teren de garaj pufulete85 pufulete85 Tin sa va salut si sa va cer un sfat in problema mea. Parintii mei detin un garaj construit in anul 1977 pe domeniul public. De curand primaria m-a instiintat ... (vezi toată discuția)
Obtinerea actului de proprietate beneficiind de uzucapiune andrei calud andrei calud Buna ziua! In anul 1990 am cumparat o casa si un teren vis-a-vis de casa, cu chitanta de mana. In anul 2001 primaria a incadastrat terenul respectiv ... (vezi toată discuția)