avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Nu sunt scutit de penalizari desi nu am niciun venit
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Nu sunt scutit de penalizari desi nu am niciun venit

am o restanta de 1000 ron si penalitati de peste 2900 ron.asociatia ma va da in judecata.daca platesc cei 1000 de ron si raman penalitatile asociatia mai ma da in judecata???in decembrie 2008 in loc de 3 persoane cat locuiam mi s-au trecut 5 persoane si de atunci nu am mai vrut sa platesc penalitatile.precizez ca nu am semnat pentru "alea 5" persoane si nu exista nici o justificare scrisa si semnata de mine...am vorbit cu presedintele blocului si mi-a spus ca imi face o nota contabila,da nici in ziua de azi nu mi s facut...penalitatile se prescriu??ce e de facut in aceasta situatie???si mai am o problema, nu am nici un venit ca sa platesc acum,exista vreo lege in care sa nu mai platesc penalitatile??penalitatile se prescriu dupa 3 ani??astept raspuns...va multumesc
Ultima modificare: Duminică, 10 Aprilie 2011
marianb13, utilizator
Cel mai recent răspuns: silviu_n , utilizator 16:24, 11 Aprilie 2011
1. acum nu mai sta nimeni in apartament adica sunt trecute 0 persoane.deci,pana l urma eu trebuie sa achit cei 1000 lei iar pentru penalitati sa aplic Legea 175/2010 cu privire la penalizari.mentionez ca nu am nici un venit,parintii sunt divortati,tata sta in apartamentul lui iar mama este plecata si nu stiu nimc d ea,am ramas singur cu apartamentul.nu am servici,nu am ajutoare nu am nimic,unde trebuie sa ma duc pentru actele necesare aplicarii Legii 175/2010 cu privire la penalizari???joi 14.04.2011 este procesul si as vrea sa ma puneti in tema...va multumesc
Ultima modificare: Duminică, 10 Aprilie 2011
marianb13, utilizator
elga50 a scris:

1. Si acum cu cate persoane sunteti trecut la intretinere?

4. Daca dovediti ca aveti un venit de sub 1000 lei / membru de familie si va platiti absolut toata restanta pana in 20 iulie anul acesta, puteti beneficia de scutirea de penalizari care revin asociatiei din cele calculate si care vi se pretind la plata in baza Legii 175/2010.

Daca presedintele asociatiei nu doreste sa aplice legea asteptati sa va dea in judecata si acolo dovediti ca ati platit cotele de baza, ca aveti venitul sub 1000 lei / membru de familie si ca pretindeti asociatiei sa va aplice Legea 175/2010 cu privire la penalizari.

1.acum nu mai sta nimeni in apartament.Presedintele asociatiei mi-a spus ca sa platesc cei 1000 lei la restanta ca de penalitati se ocupa el,dar administratorul mi-a spus ca degeaba platesc aia 1000 de lei ca el tot vrea sa ma dea in judecata pentru penalitati.cam ce sentinta se da pentru suma datorata?cum o sa platesc?imi poate face executare silita pentru suma respectiva (restanta 1000 lei, penalitati 2900 lei).astept un raspuns,sunt cam disperat pentru ca nu am fost dat in judecata niciodata si nu stiu ce ma asteapta.va rog sa ma ajutati.multumesc
Da este ceva ciudat aici. Ca la asociatia voastra este o foaie unde treceti nr. de persoane si indecsii apometrelor va cred, ca asa se procedeaza in multe asociatii, dar cum poti sa semnezi pentru indecsi si pentru persoane nu? Trebuie date doua semnaturi sau cum? Eu daca as fi administrator acolo nu as lua in calcul situatia indecsilor fara situatia persoanelor...
Pe de alta parte, cu nr. de persoane din anii trecuti NU mai poti sa faci nimic, puteai sa contesti la timpul potrivit - ti s-a explicat cum. Cum poti dovedi, pentru ca si cei de la asociatia vin cu argumentele lor...
De fapt d-ta esti proprietarul apartamentului sau parintii? Sunt situatii diferite, ai grija.
Urmeaza sfaturile doamnei elga50 si lasa asociatia sa-si faca demersurile necesare in legatura cu recuperarea penalizarilor.
Adam Grecu a scris:

Da este ceva ciudat aici. Ca la asociatia voastra este o foaie unde treceti nr. de persoane si indecsii apometrelor va cred, ca asa se procedeaza in multe asociatii, dar cum poti sa semnezi pentru indecsi si pentru persoane nu? Trebuie date doua semnaturi sau cum? Eu daca as fi administrator acolo nu as lua in calcul situatia indecsilor fara situatia persoanelor...
Pe de alta parte, cu nr. de persoane din anii trecuti NU mai poti sa faci nimic, puteai sa contesti la timpul potrivit - ti s-a explicat cum. Cum poti dovedi, pentru ca si cei de la asociatia vin cu argumentele lor...
De fapt d-ta esti proprietarul apartamentului sau parintii? Sunt situatii diferite, ai grija.
Urmeaza sfaturile doamnei elga50 si lasa asociatia sa-si faca demersurile necesare in legatura cu recuperarea penalizarilor.

mama este propietara dau eu sunt singurul care are adresa din buletin pe abartamentul respectiv.cam ce sentinta se da??imi pot pierde apartamentul?
Dvs., NU, dar proprietarul DA, daca nu i-a masuri. Banuiam ca asa este, deci nici faza cu Legea nr. 175 nu merge in acest caz... Trebuie facut un consiliu de familie, scapati de datorii si in masura in care puteti, ”trageti” cumva apartamentul pe nume propriu, dar in acelasi timp trebuie sa achitati ce consumati - chiar daca acum sau in viitor in apartament nu locuieste nimeni.

Alte discuții în legătură

Contributile la cheltuielile asociatiilor ScripcaruSilvia ScripcaruSilvia Legea 175/2010 pentru modificarea Legii nr. 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari. Lege nr. 175/2010. ... (vezi toată discuția)
Cine sterge penalitaile prescrise de la asociatia de locatari? asociatia? mirceabun1 mirceabun1 Buna ziua In 2010 am beneficiat de lege 175/2010 privind scaderea penalitatilor pentru plata integrala a debitului catre asociatie.Am achitat ... (vezi toată discuția)
Platesc penalitati sau nu? sorin_iacob87 sorin_iacob87 Cred ca toata lumea a auzit de legea 175/16.07.2010 ..ei bine si eu doresc sa pot beneficia de aceasta lege dar ma lovesc de foarte multe bariere din partea ... (vezi toată discuția)