avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Nu sunt scutit de penalizari desi nu am niciun venit
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Nu sunt scutit de penalizari desi nu am niciun venit

am o restanta de 1000 ron si penalitati de peste 2900 ron.asociatia ma va da in judecata.daca platesc cei 1000 de ron si raman penalitatile asociatia mai ma da in judecata???in decembrie 2008 in loc de 3 persoane cat locuiam mi s-au trecut 5 persoane si de atunci nu am mai vrut sa platesc penalitatile.precizez ca nu am semnat pentru "alea 5" persoane si nu exista nici o justificare scrisa si semnata de mine...am vorbit cu presedintele blocului si mi-a spus ca imi face o nota contabila,da nici in ziua de azi nu mi s facut...penalitatile se prescriu??ce e de facut in aceasta situatie???si mai am o problema, nu am nici un venit ca sa platesc acum,exista vreo lege in care sa nu mai platesc penalitatile??penalitatile se prescriu dupa 3 ani??astept raspuns...va multumesc
Ultima modificare: Duminică, 10 Aprilie 2011
marianb13, utilizator
Cel mai recent răspuns: silviu_n , utilizator 16:24, 11 Aprilie 2011
marianb13 a scris:

mama este propietara dau eu sunt singurul care are adresa din buletin pe abartamentul respectiv.cam ce sentinta se da??imi pot pierde apartamentul?

Acum ne-am mai lamurit un pic. La inceput ati intrebat daca asociatia va poate da in judecta. Apoi ca aveti termen joi si in final ca nu sunteti proprietar. Putem sa consideram ca ati intrebat, aici pe forum, ca reprezentant al proprietarului, dar in instanta trebuie sa se prezinte proprietarul, imputernicitul acestuia pe baza de documente si/sau aparatorul (avocatul).
Pentru ca ati reluat intrebarea "ce sentinta se da" si daca se pierde apartamentul, s-a raspuns mai sus, dar as completa, poate, sa fie mai clar.
Instanta nu da niciodata sentinta prin care o sa pierdeti apartamentul. Instanta emite o hotarare prin care va obliga sa platiti sumele datorate, stabilite in cursul procesului, dupa analizarea documentelor de la dosar, cheltuieli de judecata...
Aceasta hotarare, daca ramane definitiva, se investeste cu formula executorie la cerea asociatiei. Vi se comunica din nou sa achitati debitele catre asociatie, cheltuieli de judecata, cheltuieli cu demersurile executorului... Daca nu platiti nici atunci se procedeaza la evaluarea apartamentului (alti bani cu expertul evaluator) si conform procedurilor legale se scoate apartamentul la vanzare prin licitatie publica.
Inca puteti ramane cu apartamentul daca, macar in aceasta faza achitati debitele care acum siunt si mai mari pentru ca se adauga toate costurile cu aceste proceduri.
Daca se vinde la licitatie, executorul, din banii incasati va repartiza o suma asociatie pentru acoperirea debitelor conform hotararii judecatoresti, alte sume vor acoperi cheltuielile de executare, taxe-impozite neachitate la primarie, finante, banci, alti creditori care se inscriu intre timp la executor. Suma ce ramane, dupa achitarea acestor debite, se plateste proprietarului executat.
Aveţi următoarele variante:
1. Aveţi 1000 de lei şi doriţi să achitaţi datoria, atunci faceţi urgent cerere către Asociaţia de proprietari, adresată preşedintelui, în care cereţi să beneficiaţi de prevederile art. II al legii 175/2010 privind scutirea de la plata penalităţilor. Dacă reuşiţi să şi plătiţi până la termen (joi) vă puteţi prezenta în instanţă cu solicitarea de respingere a cererii ca rămasă fără obiect.
2. Nu aveţi 1000 de lei dar totuşi doriţi achitarea restanţei, semnaţi un angajament de plată prin care vă obligaţi ca, într-un anumit termen, să achitaţi restanţa. Dacă veţi reuşi să achitaţi cei 1000 de lei până la expirarea termenului prevăzut în legea 175, respectiv data de 19 iulie 2011, atunci, odată cu ultima plată, veţi solicita şi scutirea de la plata penalităţilor.
3. Aveţi (nu aveţi) cei 1000 de lei dar nu vreţi să achitaţi, atunci se va pronunţa o hotărâre împotriva dvs, cu care asociaţia se va adresa unui executor judecătoresc, în final fiind posibil să pierdeţi apartamentul.

În toate variantele, dacă s-a ajuns la proces, este posibil să vi se solicite plata unor cheltuieli de judecată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributile la cheltuielile asociatiilor ScripcaruSilvia ScripcaruSilvia Legea 175/2010 pentru modificarea Legii nr. 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari. Lege nr. 175/2010. ... (vezi toată discuția)
Cine sterge penalitaile prescrise de la asociatia de locatari? asociatia? mirceabun1 mirceabun1 Buna ziua In 2010 am beneficiat de lege 175/2010 privind scaderea penalitatilor pentru plata integrala a debitului catre asociatie.Am achitat ... (vezi toată discuția)
Platesc penalitati sau nu? sorin_iacob87 sorin_iacob87 Cred ca toata lumea a auzit de legea 175/16.07.2010 ..ei bine si eu doresc sa pot beneficia de aceasta lege dar ma lovesc de foarte multe bariere din partea ... (vezi toată discuția)