marianb13 a scris:
mama este propietara dau eu sunt singurul care are adresa din buletin pe abartamentul respectiv.cam ce sentinta se da??imi pot pierde apartamentul?
Acum ne-am mai lamurit un pic. La inceput ati intrebat daca asociatia va poate da in judecta. Apoi ca aveti termen joi si in final ca nu sunteti proprietar. Putem sa consideram ca ati intrebat, aici pe forum, ca reprezentant al proprietarului, dar in instanta trebuie sa se prezinte proprietarul, imputernicitul acestuia pe baza de documente si/sau aparatorul (avocatul).
Pentru ca ati reluat intrebarea "ce sentinta se da" si daca se pierde apartamentul, s-a raspuns mai sus, dar as completa, poate, sa fie mai clar.
Instanta nu da niciodata sentinta prin care o sa pierdeti apartamentul. Instanta emite o hotarare prin care va obliga sa platiti sumele datorate, stabilite in cursul procesului, dupa analizarea documentelor de la dosar, cheltuieli de judecata...
Aceasta hotarare, daca ramane definitiva, se investeste cu formula executorie la cerea asociatiei. Vi se comunica din nou sa achitati debitele catre asociatie, cheltuieli de judecata, cheltuieli cu demersurile executorului... Daca nu platiti nici atunci se procedeaza la evaluarea apartamentului (alti bani cu expertul evaluator) si conform procedurilor legale se scoate apartamentul la vanzare prin licitatie publica.
Inca puteti ramane cu apartamentul daca, macar in aceasta faza achitati debitele care acum siunt si mai mari pentru ca se adauga toate costurile cu aceste proceduri.
Daca se vinde la licitatie, executorul, din banii incasati va repartiza o suma asociatie pentru acoperirea debitelor conform hotararii judecatoresti, alte sume vor acoperi cheltuielile de executare, taxe-impozite neachitate la primarie, finante, banci, alti creditori care se inscriu intre timp la executor. Suma ce ramane, dupa achitarea acestor debite, se plateste proprietarului executat.