avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Data iesirii la pensie - MAI
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Data iesirii la pensie - MAI

in prezent sunt functionar public (politist) as dori sa stiu daca ma incadrez in vreun fel de pensie dupa urmatoarele date ;
-lucrez din 1983 - 1985 -civil
-1986 -1988militar in termen-
1988-1990 -sc. subofiteri politie
1990-2011 -politist si in prezent
am probleme medicale
as vrea sa stiu si variantele pensiei anticipate si de invaliditate, si daca beneficiez de plati conpensatorii pentru pensia de invaliditate conform noi legi
multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 09:26, 15 Aprilie 2011
Mai am o întrebare în legătura cu o persoana de sex feminin.
Sunt nascuta in data de 1959.05.14 si in campul
muncii din anul 1976.07.21. din anul 1981 -1983 am întrerupt ptr. creșterea copilului(nu știu cum se considera în epoca respectiva). Din 1983.02 am fost în câmpul muncii până în data de 2009.12.01 când am ieșit în șomaj până in data de 2011.03.01. Nu am grupa . Am lucrat în industria de confecții+telefonista.
Asi dorii sa stiu când pot ieșii în pensie anticipata, menționez ca am și probleme de sănătate.
Va mulțumesc anticipat .
Ultima modificare: Luni, 11 Aprilie 2011
ContSters190256, utilizator
@BUDAI ANA MARIA

Pai si la MAI cand ati lucrat? Glumesc! :)

Puteti beneficia de pensie anticipata partiala in octombrie 2015, cand veti implini 56 de ani si 5 luni. Problemele de sanatate nu au legatura cu pensia anticipata partiala, ci cu pensia de invaliditate. Adresati-va medicului dvs., incadrarea in grad de invaliditate este de competenta comisiei de expertiza medicala.
spria a scris:

nascut la 26.03.1965-nu am intreruperi in activitate
in prezent sunt functionar public (politist) as dori sa stiu daca ma incadrez in vreun fel de pensie dupa urmatoarele date ;
-lucrez din 1983 februarie - 1986sept. -civil
-1986sept -1988febr. militar in termen-
1988febr-1990august -sc. subofiteri politie
1990august-2011 -politist si in prezent
am probleme medicale
as vrea sa stiu si variantele pensiei anticipate si de invaliditate, si daca beneficiez de plati conpensatorii pentru pensia de invaliditate conform noi legi
multumesc
Indepliniti conditia privitoare la stagii, dar inca nu indepliniti conditia privitoare la varsta standard de pensionare. Ati realizat stagiul minim de cotizare in specialitate de 18 ani si stagiul complet de cotizare de 26 de ani si 2 luni. De pensie anticipata partiala puteti beneficia cand veti implini 53 de ani iar de pensie pentru limita de varsta puteti beneficia la 58 de ani.

Atentie! Daca ati lucrat in grupe de munca sau in conditii deosebite sau speciale, va rog sa precizati. Varsta standard de pensionare se reduce.

Pentru pensie de invaliditate, luati legatura cu medicii, restul conditiilor prevazute in Legea nr. 263/2010 le indepliniti. Incadrarea in grad de invaliditate se face de catre comisia medico-militara. Procedura, pe scurt, o puteti citi la art. 71 din Legea nr. 262/2010 si la cap. III C din HG nr. 257/2011:
www.avocatnet.ro/content/art...

Anul acesta primiti plati compensatorii numai daca va pensionati de invaliditate (art. 13, alin. 2 din Legea nr. 285/2010).
983-1986 strungar cred grupa ll- civil
politie:
1990-august-1994-decembrie -arest transfer-grupa l
1994-ianuarie-1995 decembrie evidenta circulatie judet (politist)-grupa ll
1996ianuarie-2003decembrie-evidenta populatiei (politist)-grupa ll
2004ianuarie-2006decembrie-ofiter serviciu grupa l
2006ianuarie - 2011-prezent-ordine publica grupa l
inca o specificatie ,daca aleg pensie anticipata , sau partial nu stiu unde m-aqs incadra , invaliditate (as alege din pct de vedere financia deoarece am banci) care ar fii mai rentabila , nu stiu cu cit as fii penalizat , si citi ani de penalizare as primi,ani ramasi dupe ce se scade si cistigul de grupa pina la pensionare ? sau ani ramasi pina la virsta standard adica virsta de 58
multumesc

nascut la 26.03.1965

Alte discuții în legătură

Calcul vechime in munca in cazul cererii de pensionare partial anticipata rosu gheorghe rosu gheorghe Cineva are vechime efectiva in carnetul de munca 34 ani si 4 luni. Implineste 60 de ani in august anul acesta. Intrebare: -poate fi pensionat anticipat ... (vezi toată discuția)
Ce nu se ia in calcul la pensionarea partial anticipata ? turtuc turtuc Buna ziua! Sotul meu este fortat sa se pensioneze partial anticipat.(astea sunt vremurile...) Are 5 ani lucrati gr.I.(ar fi o reducere de 2.5 ani) Se ia in ... (vezi toată discuția)
Despre pensie vladnicolae1955 vladnicolae1955 am lucrat 19 grupa 2,alte servicii 10 ani,3ani scoala militara,cind pot iesi la pensie? nascut 11.11.1955. (vezi toată discuția)