avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Exemple creante conditionale
Discuție deschisă în Executare silită

Exemple creante conditionale

Un imobil, bun comun a 2 soti se afla in curs de executare pentru 2 datorii comune a celor 2 soti. Vine la executare si un alt creditor cu o alta datorie, de aceasta data proprie a unui singur sot, datorie care se afla sub efectul art 493 C. pr.civ (Creditorii personali ai unui debitor coproprietar sau codevalmas nu vor putea sa urmareasca partea acestuia din imobilele aflate in proprietate comuna, ci vor trebui sa ceara mai intai imparteala acestora.).
Intrebari
1. Se poate considera acesta a treia datorie CREANTA CONDITIONALA, in sensul exprimat de ART. 567 Cpc: Creanţele condiţionale sau afectate de un termen suspensiv se vor plăti potrivit ordinii de preferinţă prevăzute la art. 563 şi 564.
2. Daca da, se poate lua in calcul numai daca s-a inceput deja executarea la acelasi executor neaparat (s-a facut un fel de conexare a dosarelor) si a procesului de partaj?
3. Daca nu, stie cineva un exemplu, 2 de creante conditionale?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters22096 , utilizator 17:47, 11 Aprilie 2011
Art. 1885

Prescriptia unei creante conditionale sau cu termen nu poate incepe decit din momentul cind s-a implinit conditia sau a expirat termenul.
Actiunile reale ale creditorului sau proprietarului sint, prin exceptie, supuse prescriptiei in folosul celui ce detine lucrul, chiar si mai inainte de realizarea conditiilor, sau de expirarea termenelor la care acele actiuni pot fi subordonate. (C. civ. 1017, 1022, 1337).

creanta conditionala nu se refera la aspectele invocate de dvs ci la o eventuala conditie care afecteaza creanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare bun comun mai multi creditori m_ella2005 m_ella2005 Un imobil, bun comun a 2 soti se afla in curs de executare pentru 2 datorii comune a celor 2 soti. Vine la executare si un alt creditor cu o alta datorie, de ... (vezi toată discuția)
Contractul de vanzare-cumparare dreptate dreptate Stimati colegi va supun atentiei o intrebare din dr. civ. contracte speciale, in speta contractul de vanzare cumparare. Care este raspunsul corect? Daca ... (vezi toată discuția)
Partaj si executare silita ioanina_dima ioanina_dima Buna ziua! Am un proces de partaj bunuri comune cu sotul meu..........intre timp am aflat ca o parte din bunurile noastre au fost scoase la vanzare in cadrul ... (vezi toată discuția)