avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... parte de succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

parte de succesiune

Buna ziua!

Socrul meu impreuna cu fratii lui vreo 5 la numar detin niste pamant. Nu s-a facut succesiunea cand a decedat ultimul parinte al sau. Am dori sa stim daca poate face el singur succesiunea pentru partea lui si atat. Mentionez ca pamantul este impartit verbal intre frati.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters202274 , utilizator 17:15, 10 Aprilie 2011
deschiderea succesiunii poate fi facuta de oricare dintre mostenitori la notariatul locului la care si-a avut ultimul domiciliu defunctul.
Ultima modificare: Duminică, 10 Aprilie 2011
ContSters71920, utilizator
Nu poate face singur succesiunea, daca exista intelegere cu ceilalti frati se prezinta impreuna cu acestia la un notar public, cu actele de stare civila si cele de proprietate, in vederea dezbaterii succesiunii. In caz contrar, poate deschide succesiunea in instanta.
Mai exista varianta, cea mai putin costisitoare si cea mai rapida, dar legata de conditia ca, participantii sa doreasca sa vina toti la mediere, si sa doreasca sa-si imparta amiabil ceea ce au de impartit. Acordul de mediere care ar rezulta in urma sedintei de mediere, semnat de mediatorul autorizat in conditiile Legii 192/2006 si de catre parti s-ar depune in instanta si intr-un termen, doua, ar obtine o hotarare judecatoreasca in sensul in care doresc dansii sa-si imparta bunurile. Si taxele ar fi infinit mai mici...Exista un Tablou al Mediatorilor pe siteul Consiliului de mediere, www.cmediere.ro, pe judete impartit din care isi pot alege mediatorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschidere succesiune mioara2012 mioara2012 Buna ziua! Va rog foarte mult sa ma ajutati in urmatoarea problema: Tatal meu a decedat in iunie 2013. Traia in concubinaj cu o femeie de mai multi ani. Au ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire - cum intram in posesia documentelor necesare? moisa simona moisa simona Va rog ajutatima ,tatal meu a decedat acum 1an si4 luni ,in familie mai sunt o mama un frate si doua surori( cu mine 2), toti majori ,intrebarea este cum se ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac? carmencitakmy carmencitakmy Buna seara. Ma adresez dumneavoastra cu speranta ca ma veti indruma. IN 2008 am facut un credit in banca cu ipoteca pt 30 de ani, pe numele meu, pt a cumpara ... (vezi toată discuția)