avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale vanzare-cumparare imobil
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

vanzare-cumparare imobil

am nevoie de ajutor din partea unui specialist.... e vorba de un antecontract de vz-cump a unui imobil care are un Cf neclar, adica exista un drept de preemtiune a Consiliului Local pe el, drept ce nu a fost exercitat pe perioada cand imobilul a fost inchiriat. Acum, societatea unde eu lucrez doreste sa-l cumpere iar proprietarii,o Fundatie Caritate, se obliga ca in termen de 30-60 de zile sa radieze acest drept iar dupa acest termen noi putem sa-i dam in judecata pentru a avea o hot jud. cu titlu de contract....
Ce clauze putem stipula in antecontract ca sa avem siguranta ca vom dobandi acest titlu,fara a ne plimba prin tribunale....
PS. proprietarii nu ne dau nici o garantie ca vor reusi sa stinga acest drept de preemtiune...
va multumesc
Cel mai recent răspuns: adryd79 , utilizator 09:24, 19 Iunie 2008
O prima masura ar fi ca sa stipulati in antecontract urmatoarea clauza:

"Noi partile contractante , convenim ca in cazul neindeplinirii obligatiilor de mai sus mentionate , partea in culpa sa fie pusa de drept in intarziere , prezenta promisiune bilaterala de vanzare cumparare constituind titlu executoriu pentru urmarirea sumei datorate, conform art 66 din Legea nr 36/1995."
ok, multumesc pentru sfat
O zi buna va doresc!
Buna ziua!
Le puneti in antecontract clauza ca in caz de neexecutare a obligatiei de radiere a dr. de preemtiune sa le puteti cere , la alegere , restituirea dublului(sau triplului etc)avansului , ori sa mergeti in instanta si sa cereti pronuntarea unei hot. care sa tina loc de contr. de v-c.
Mai puteti, in cazul in care le achitati pretul integral , sa mergeti pe disp. art. 5, alin.2, Titlul X din Legea nr. 247/ 2005.
In toate cazurile, va trebui sa cereti instantei de judecata si un al doilea capat de cerere prin care sa constate ca fiind stins prin neexercitare acel dr. de preemtiune al Consiliului Local. Pentru asta, va trebui sa-i chemati si pe ei ca parati in proces. In acest sens, va sugerez ca in prealabil sa faceti in scris oferta catre Consiliul Local, pentru a avea probele necesare la proces.
Cu stima,
av. Silviu Serban
La o astfel de clauza ma gandeam si eu, multumesc foarte mult!
Sper sa nu ajungem in instanta si sa rezolve ei stingerea acestui drept in termenul pe care si l-au asumat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de preemtiune adryd79 adryd79 am nevoie de ajutor din partea unui specialist.... e vorba de un antecontract de vz-cump a unui imobil care are un Cf neclar, adica exista un drept de ... (vezi toată discuția)
Hotarare care sa tina loc de act autentic de vz-cp dacmoto dacmoto Buna seara, Speta este urmatoarea: Intre A si B s-a incheiat un antectr de vz-cp asupra unui teren. La data la care s-a facut antectr B nu avea titlu de ... (vezi toată discuția)
Vanzare eddy_krizet eddy_krizet buna ziua! am un apartament pe care doresc sa il vand,am facut un precontract cu o persoana pe suma de 3000 euro avans iar in 20 ian a expirat,dar mai am un ... (vezi toată discuția)