avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj

BUNA! Sunt noua pe acest site si am nevoie urgenta de un sfat. Sunt in concediu pentru cresterea copillului si in luna iulie baietelul meu implineste doi ani. La camin nu pot sa-l duc fiindca inca nu vorbeste si comunica greu cu cei din jur(am fost si refuzata la un camin pe motive ca nu stie sa ceara ce are nevoie, nu face la olita...), dar nici nu-mi pot permite o dadaca fiindca la vechiul loc de munca mi se ofera salariul minim pe economie. As vrea sa stiu daca mai pot sta acasa cateva luni pana mai creste copilul si mai ales daca dupa terminarea concediului pot beneficia de SOMAJ.Va rog sa-mi spuneti si unde sa ma adresez in vederea solutionarii acestei probleme. Va multumesc.
Ca sa mai poti sta ceva timp acasa cu cel mic, la terminarea concediului pentru crestere copil ar trebui sa te intorci la vechiul loc de munca (bineinteles cu tot ceea ce presupune aceasta intoarcere - decizie, etc.) si sa faci cerere de concediu fara plata sau, daca vechiul angajator nu mai are nevoie de postul pe care il ocupai, il poate desfiinta si doar in acest fel tu poti beneficia de somaj.
Potrivit art.62 alin.1 din CCMN pe anii 2007-2010, in afara concediului legal plătit pentru îngrijirea copiilor în vârstă de până la doi ani, salariata mamă poate beneficia de încă un an concediu fără plată.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Iunie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic
Va multumesc mult pentru raspunsuri. Imi pare bine ca problema mea a fost analizata asa repede de catre un consilier juridic.O sa merg la angajator sa vad ce pot face...o sa revin cu un raspuns sau cu alte intrebari daca o sa mai intampin dificultati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dupa nastere iliecraciu76 iliecraciu76 dupa nastere ai 2 ani in care poti sa stai acasa dupa acesti doi ani ai dreptul sa mai stai 1 in fara plata e legal (vezi toată discuția)
Indemnizatie... prelungita pentru cresterea copilului lacri88 lacri88 am o intrebare daca se poate baietelul meu implineste 2 anisori in aprilie anul acesta si nu am cu cine sa-l las acasa ,ca eu sa pot incepe ... (vezi toată discuția)
Reantoarcerea la munca din maternitate baciu loredana baciu loredana buna ziua as avea si eu o intrebare copilul meu implineste 2 ani in 9 septembrie si eu ar trebui sa ma intorc la munca din pacate nu am in grija cui sa las ... (vezi toată discuția)