Din ce am citit pe forum, acum stiu care sunt caile de atac privind recunoasterea paternitatii. Intrebarile mele sunt:
1. Cat dureaza in timp,si costurile, daca se merge pe cale judiciara?(proces)
2. La care Judecatorie trebuie sa depun actele(domiciliul copilului sau domiciliul tatalui copilului)
Mentionez faptul ca am un copil in varsta de zece ani.
1. Dureaza in functie de termenele, de probele solicitate (martori, inscrisuri si alte referinte, buna intelegere sau nu asupra pensiei alimentare, etc.)
Costurile sunt in functie de onorariul avocatului..mai mari sau mai mici.
2.La judecatoria unde isi are domiciliul minorul.
buna ziua
dureaza o perioada de timp depinde si unde se judeca daca este in buc mai mult cam un an daca este in provincie mai repede in ce priveste instanta competenta cea de la domiciliul tatalui copilului
av daniela
Va multumesc pentru raspuns!
Am omis sa va spun ca sunt din provincie. Si totusi unde trebuie sa depun actele pentru deschiderea unui proces(am primit doua variante de raspuns:-la domiciliul tatalui copilului, iar cea de-a doua- la domiciliul copilului)?
In cadrul aceluiasi proces se poate cere si pensia alimentara?
Este necesara dovada cu martori sau sunt suficiente pozele sau inregistrarile video(EX: zilele copilului de nastere, poze din excursii, etc)?
buna ziua
actiune o introduceti la instanta de la domiciliul tatalui copilului si in cadrul acestui proces nu puteti cere pensie ,dovada o veti face cu martori si expertiza serologica pentru a dovedi ca tatal este de fapt tatal biologic al copilului .
bafta
av daniela
Eu ma aflu intr-un astfel de proces. Sunt mama copilului nerecunoscut la nastere, tatal biologic m-a dat in judecata pentru stabilire paternitate, iar procesul se judeca la judecatoria de care apartine domiciliul meu si al copilului, tatal aflandu-se in alt sector.
Certificatul de nastere
Coko
Buna ziua, as dori sa stiu daca se poate cum sa procedez pentru a schimba certificatul copilul,deoarece la momentul nasterii lui inca eram casatorita desii ... (vezi toată discuția)