avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... delegatie avocatiala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

delegatie avocatiala

Sunt proaspata in profesie si am o nelamurire
1. Am vrut sa inmatriculez o masina pe numele sotului meu. Mi s-a parut logic sa nu mai merg la un notar pentru procura din moment ce am delegatier.
Am depus odata cu actele si acea delegatie insa domnul de la ghiseu mi-a spus ca vrea si contractul de asistenta juridica conform nu stiu carui ordin al nu stiu cui ministru.
Am incercat sa-i spun ca acest contract este confidential , chiar daca clientul este sotul meu, tot confidential ramane si in plus acest contract poate fi incheiat si la distanta. N-a fost chip asa ca vrea si contractul semnat de sotul.
E normal?
2. La finante unde am fost s-o trec lai mpozit, de asemenea mi-am taiat delegatie (cam fac risipa, recunosc...), insa n-a fost nevoie de ea. Pot s-o anulez pur si simplu impreuna cu contractul sau ce fac?
3. Fiecare delegatie e legata de un contract asa ca eu ce fac cu onorariul de exemplu la cel pe care trebuie sa-l arat la inmatriculari? Trebuie sa trec un onorariu ?
Ultima modificare: Miercuri, 18 Iunie 2008
laura.s, utilizator
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 09:40, 26 Iunie 2008
1. Dacă omul de la ghişeu cere acel contract, i-l dai pentru a-ţi rezolva problema. Altfel, dacă stăm să cugetăm dacă e normal sau nu, şi ajungem la concluzia că nu (aşa cum este normal) nu-ţi foloseşte la nimic, deoarece omul de la ghişeu este un funcţionar care uită că este plătit din banii noştri şi se crede "şef" peste ghişeu. Pentru a evita timp pierdut, nervi etc. dă-i ce cere prostului...
2. Delegaţia odată tăiată o anulezi şi o păstrezi împreună cu contractul aferent.
3. Pe contractul de asistenţă juridică poţi să treci la rubrica onorariu "gratuit" având în vedere calitatea clientului de soţ al tău. Un contract poate avea 10 delegaţii sau mai multe, sau mai puţine depinde de obiectul acestuia.
De exemplu, dacă obiectul contractului este: demersuri pentru întabulare teren, vei avea nevoie de delegaţie Primărie, Prefectură pentru oridnul Prefectului, după caz, cadastru, expert, O.C.P.I. etc. şi exemplele pot continua...
Succes în carieră!
Eu nu am avut pe cine să întreb când am fost stagiară şi am citit multe cărţi de specialitate, jurisprudenţă, apoi am găsit speţe pe net şi, în final forum-uri juridice.
Noi, avocaţii, trebuie să învăţăm mereu. Învăţătura noastră nu se poate opri la data terminării facultăţii. Tot timpul apar legi noi, modificări legislative pe care trebuie să ţi le însuşeşti pentru a nu te face de râs în faţa instanţei sau a colegilor de breaslă... ;)
Legea 51/1995
Art. 34. - (1) Contactul dintre avocat şi clientul său nu poate fi stânjenit sau controlat, direct sau indirect, de nici un organ al statului.

Sunt si nu sunt de acord cu Cora.
Daca dam tuturor domnilor de la ghiseu ce vor, pe urma ne miram de cate aberatii ni se cer "pentru ca asa se practica".

Si eu, ca toata lumea, am avut la inceputul carierei cauze dintre cele ale rudelor, prietenilor, cunoscutilor. Si oscilam intre doua tendinte. Intre a-mi arta "muschii" fata de prieteni (ca uite ce rapid am rezolvat eu cutare cauza) sau dimpotriva, stiind ca n-am in spate un client grabit si pretentios, sa-mi arat muschii fata de functionari "destepti". Si Doamne cata panarama am mai facut, ca unii ma mai tin minte si acuma.

Asa ca eu, in loc sa-i dau stimabilului contractul i-as capsa delegatia pe copia dupa legea avocatilor si i-as cere in scris ca in cazul in care considera ca nu trebuie sa-mi ia in considerare delegatia sa-mi motiveze in scris, mai ales IN DREPT, care este acel ordin al nu-stiu-cui care il indereptateste pe el sa-mi controleze mie contractul.

Acum, depinde cum te simti mai bine: punctand fata de un functionar ori rezolvand mai repede problema.
Mda...
Multumesc mult. Si eu am simtit nevoia sa-mi arat muschii, am facut-o un pic dar m-am trezit cu actele respinse.
Am cerut sa vb cu un superior si mi-a spus "mergeti si vorbiti" dar cum statusem deja 3 ore la coada dupa o zi de alergat am plecat acasa. Maine depun ce vrea ca sa termin...
Deci n-o sa am probleme cu finantele daca trec gratuit pe contract. De fapt cred ca o sa le spun ca aceste tipizate tocmai au fost platite din banii lui ca eu de unde acum la inceput?........

Cora, multumesc de urare, putini avocati consacrati mai arunca o privire si la cei fara experienta.

Am vazut la cineva ca atunci cand obiectul contractului era mai complex si necesita mai multe delegatii, acesta facea un nou contract (ca sa corespunda cu nr delegatiei) unde la onorariu trecea "conform ctr nr -primul (cel de baza)"
Vreau sa fac totul corect si nici eu nu prea am pe cine intreba...
Ultima modificare: Miercuri, 18 Iunie 2008
laura.s, utilizator
Laura, unde scrie că trebuie să existe un contract, o delegaţie? Nu te lua după unii avocaţi pentru că aşa au făcut ei, deoarece nu întotdeauna ceae ce se practică este şi logic sau legal... Nu are importanţă nr. delegaţiei, atâta timp cât la nr. şi data contractului se referă la unul şi acelaşi contract...:D

Romascanu, îmi dai sau nu dreptate, că nu am prea înţeles... Eu am spus că este nelegal ceea ce i-a solicitat omul de la ghişeu, dar în viaţă trebuie să faci uneori şi compromisuri pentru a-ţi atinge scopul... Probabil că omul de la ghişeu a observat că avocata este soţia celui pentru care dorea să înmatriculeze autoturismul, şi a vrut să "vadă" dacă într-adevăr are contract şi nu este o delegaţie "fantomă". Dacă este să te cerţi cu prostul, eşti mai prost ca el. Aşa că, din acest punct de vedere, i-am recomandat acea cale de urmat şi nu din considerentul legalităţii...;)
Maine cand mergi la ghiseu spunei ca este un dobitoc.
Fiind-ui sotie trebuie sa ii prezinti decat buletinul. Sotul si sotia se pot reprezenta reciproc si pot semna unul pentru celalalt , in astfel de cazuri ,nu trebue nici o procura sau imputernicire avocatiala.Masina este bun comun al vostru,nu este inmatriculata pe societatea sotulu.La administratia financiara iti va cere decat catrtea de identitate sa vada daca aveti aceiasi adresa si purtati acelasi nume.Inca o data spunei ca e dobitoc.In urma arestarilor facute de DNA la pitesti si in alte orase ale tarii de curand i-a gasit corectitudinea.O corectitudine fanatica

Alte discuții în legătură

Semnare tranzactie in fata judecatorului ContSters116443 ContSters116443 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la urmatoarea intrebare: O tranzactie intre 2 persoane juridice, parti intr-un proces aflat pe rolul ... (vezi toată discuția)
Necomunicarea de catre instanta a intampinarii debitorului Andreea.B Andreea.B Buna ziua, Am trimis un debitor in judecata si am primit citatie prin care instanta imi pune in vedere sa imi \"precizez pozitia fata de exceptia invocata ... (vezi toată discuția)
Drept de semnatura roxxicutzz roxxicutzz Buna, As vrea si eu sa stiu exact ce imi trebuie ca angajatorul meu sa ma imputerniceasca cu drept de semnatura a tuturor documentelor la itm. Trebuie sa ... (vezi toată discuția)