avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cadere din drepturile tatalui
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cadere din drepturile tatalui

Buna ziua,am un copli in vrasta de 1 an si nu sunt casatorita cu tatal copilului desi pe certificatul de nastere al copilului este trecut numele lui,recent relatia noastra sa destramat si el a renuntata la pensia de ingrisire a copilului ,eu ne fiind angajata nici in momentul nasterii si nici acum,am ramas doar cu alocatia coplilului,problema mea este urmatoarea ,eu cand am afllat ca sunt gravita lucram in strainatate ,am renuntat la lucru si m-am intors in tara cand aveam 4 luni de sarcina ,iar acum vreau sa plec din nou si sa iau si copilul cu mine pt al inscrie acolo la cresa si gradinta,nu stiu cum sa procedez pt ca tatal copilului nu este de acord sa iau coplilu cu mine,var rog sa ma lamuriti ce as putea face si cum sa obtin drepturi totale asupra copilului.Multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 11:01, 20 Iunie 2008
Este in favoarea dvs sa fiti angajata ... in acest sens, dovediti instantei ca aveti posibilitati materiale pentru cresterea, educarea si ingrijirea copilului dvs.
In ceea ce priveste decaderea tatalui din drepturile parintesti, trebuie sa dovedesti in instanta ca actiunile tatalui pot aduce daune atat fizice cat si psihice copilului tau. In acelasi timp, decaderea din drepturile parintesti nu il scuteste pe parinte de indatorirea de a da intretinere copilului.

Ultima modificare: Vineri, 20 Iunie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic
Doamna, indemnizatia nu o primeati dv., o primea el... ca v-o dadea, e altceva, dar el avea acest drept...

Si faptul ca va sustin parintii va ajuta, va puteti folosi de asta. Incercati, in acest caz, sa gasiti ceva cu timp partial de munca etc.
In fata instantei nu conteaza ca ati ajuns intr-o situatie ori alta din cauza x sau y, ci daca aveti posibilitati de a creste copilul, asta-i intereseaza.
:offtopic: Va rog sa nu mai scrieti mai multe mesaje consecutive, puteti oricand adauga la cel anterior prin apasarea "butonului" editare. Va multumesc.
AVLIL a scris:

E cam dificil, ca trebuie sa va angajati, sa aduceti dovezi ca aveti cu ce-l creste... Asta e prima actiune de facut.
O sa dureze ceva, in functie de cat timp va va lua sa demonstrati cele de mai sus.

Claudiu, femeia zice ca are numai 200 de lei alocatia copilului, nu are bani nici sa traiasca, tu cum vrei sa ia avocat? Ce dumnezeu, vorbim sa discutam?

Avlil, daca nu are bani se poate adresa baroului pt gratuitate.Ar avea dreptul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decadere din dreptul parintesti iner2009 iner2009 buna,am o intrebare in legatura cu decadere din drepturi parintesti !! am un copil de 7 anisori si am divortat de 3 ani.tatal copilului a plecat din tara cand ... (vezi toată discuția)
Renuntare la drepturi parintesti delia.vornic delia.vornic Ca sa trec direct la subiect, situatia este urmatoarea: am divortat de fostul meu sot acum 2 ani, iar in urma divortului, copilul nostru (acum in varsta de ... (vezi toată discuția)
Adoptie ursuloaica ursuloaica buna seara, am urmatoarea problema si va rog mult sa ma ajutati cat mai urgent.Sotul meu va avea un copil dintr-o ,,aventura,,,spun asta pt ca trebuie sa ... (vezi toată discuția)