avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Factorul de amplasare si costul caldurii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Factorul de amplasare si costul caldurii

In factura de plata emisa de Techem am observat ca factorul de amplasare e intotdeauna 1, indiferent de amplasarea calorifelelor.

Asa e si la voi ?
@johnpescar
Faptul ca cineva ar trebui sa plateasca mai multa caldura deoarece are apartamentul pe colt e la fel de absurd ca situatia in care un locatar de la etaj superior ar fi pus sa plateasca mai mult pt lift doar pentru ca "il foloseste mai mult".
Ar trebui sa terminam cu aberatiile.
Aberatii= greseli ?.:">

Eu cred ca indiferent ce probleme am discuta sau cum am pune fiecare problema nu ar trebui sa spunem: ,, sa terminam cu aberatiile''. Credeti ca pana acum nu s-au scris destule ,,aberatii''?.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Aprilie 2011
johnpescar, utilizator
Egalitatea de tratament, confort si costuri este imposibil de realizat. Sigur ca pentru incalzirea unui apartament de la ultimul etaj sau cu mai multi pereti exteriori, se consuma mai multa energie, daca vrem ca in acel apartament sa se mentina aceeasi temperatura ca in altul situat la mijlocul blocului.
Prin aplicarea unor coeficienti se mai diminuiaza costurile primilor care se suporta de ceilalti.
In cazul debransarii blocului de la sistemul centralizat de energie termica, va asigur ca iarna cei din prima categorie achita o factura chiar si dubla ca valoare fata de cei din mijlocul blocului. Fiecare-si suporta factura. Ne stim intre noi, vecinii si pentru doua apartamente de pe aceeasi scara, cu aceeasi suprafata, dar situate diferit, unul a avut 150 lei si altul 300 lei la factura de gaz pe ianuarie, ambii mentinand 22-23 grade in casa.
Asta se intampla, la cei deconectati, si pentru ca ei, la momentul deconectarii si-au ales, pe langa, avantaje, si dezavantajele separarii de comunitate.

Cei care raman in comunitate (pe sistemul centralizat) sunt ocrotiti - unii dintre ei - prin aceste calcule tehnice.

Si in cazul celor deconectati se pot face conventii intre vecini ca unul sa plateasca celuilalt intr-o anumita masura faptul ca preia asupra lui o parte din disconfortul termic pentru ca este "zona tampon" intre vecin si exterior.
Credeti ca ar fi posibil? Las intrebarea deschisa.....:)

Nu cred ca ar fi posibil.
Si asa in momentul asta cei deconectati se roaga ca toata lumea sa fie deconectata sa nu le mai platesca partea comuna.

Eu nu cred sa fie costurile duble in functie de amplasare.

Unul are un tip de centrala proprie,altul alt tip,unul alege sa faca cald in calorifere cu apa incalzita la 80 grade la altul centrala poate ajusta singura temperatura apei din calorifere in functie de temperatura de afara.
Unul are termostat altul nu are.Unul are de termostat de tip on/off celalat are unul cu modulare si ajusteaza treptat flacara cand se constat ca centrala se aropie de temperatura dorita.Chiar daca in toate cazurile de mai sus ambii vecini ar avea exact la fel si ar alege si amandoi acceasi temperatura 22 mai intervin si alti factori si tot nu s-ar putea compara.Unul deschide geamul mai mul si are 2 tv aprinse in timp ce celalat mai are si 2 calc pe langa cele 2 tv.
Apoi ce conteaza ce mai mult este cat apa incalzeste centrala respectiva pentru spalare si la ce temperatura.Unul se spala mai mult altul mai putin.
Asadar nu putem compara.

Din moment ce cea mai mare scutire conform factorilor de amplasare din ANEXA 1 ordinul 343 este de 28% i avand factor 0.72 insemna ca cu atat costurile pot fi mai mari si asta numai la o camera care este pe colt si la ultimul etaj.Presupunand ca toate cemerele sale sunt la ultimul etaj si pe colturii costul total nu poate fi decat cu 28% mai mare conform factorilor din anexa 1.

Daca are doar o camera pe colt si restul doar cu un perete afara deja costul platit in plus este mai mic de 28% fata de oricare alt vecin.
Ultima modificare: Joi, 14 Aprilie 2011
w_v_w_v, utilizator

Alte discuții în legătură

Incalzire apartament Buna ziua, mama mea locuieste intr-un apartament 2 camere (bloc 20 apartamente), 45 mp.. pe luna oct si noiembrie am avut 40 unitati consum caldura si de ... (vezi toată discuția)
Factori de amplasare si corectie pentru repartitoare cf. 343/2010 Shareban Shareban Buna ziua, Daca cineva a inteles exact ordinul ANRSC nr. 343/13.07.2010, as dori sa ma lamureasca si pe mine cum se selecteaza exact: - factorii de ... (vezi toată discuția)
Calcul factura caldura addrienne90 addrienne90 Buna ziua, am niste nelamuriri legate de costurile de caldura cu repartitoare. In prezent locuiesc in Bucuresti intr-un apart de 2 cam cu o supraf de 54 mp. Am ... (vezi toată discuția)