Suntem cate doi urmasi (mama+fiu) pentru fiecare din cei doi urmasi directi (decedati demult) ale fostului proprietar (decedat).
Dupa L.18/1991 titlul de prprietae a fost dat inclusiv pe numele urmasilor directi care apareau destul de clar in actele depuse ca sunt decedati.. In fine, mai greu, dar situatia s-a rezolvat prin uccesiunea dupa proprietarul de drept, bunica noastra decedata.
De notat ca cerere de restituiream depus doar noi, nepotii, in numele celor 4 mostenitori in viata, cu actele doveditoare. Asa cum am aratat nu a fost nicio problema la eliberarea titlului de proprietate, in afara de nominalizarea si a celor decedati.
Pentru o diferenta de teren, dupa aparitia L.1/2000, am facut doar eu cererea in numele tuturor mostenitorilor, depunand si actele necesare. De data aceasta surpriza a fost totala, actul de proprietate fiind emis doar pe numele meu.
Pana acum nu au fost probleme cu impartirea drepturilor de la arenda, insa chiar noi, fiii, suntem in varsta si avem urmasi. Daca ei nu vor recunoaste situatia reala? din acest motiv as dori sa clarific legal situatia terenului respectiv.
Intrebari:
A. Pot lasa prin testament 1/2 din teren ( intre timp mama a decedat) partea cuvenita varului meu, cealalta fiind normal impartita mostenitorilor indreptatiti (sotie+2 copii)?
B. Prin justitie se poate cere rectificarea actului de proprietate daca acesta a fost emis in anul 2004?
B1-Cine ar trebui sa introduca actiunea, eu sau varul meu si la ce instanta?
B2- care ar fi costurile in acest caz (nu ma refer la onorariul de avocat)?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
~ final discuție ~