Buna ziua!
Platesc pensie alimentara 200 RON lunar fetitei mele in varsta de 5 ani. Am platit pana acum 5 luni dar acum am niste probleme si sunt somer si nu am mai putut sa platesc, fosta sotie a depus plangere la politie.
Vreau sa stiu ce se va intampla daca nu o sa reusesc sa fac rost de bani si o sa ajung in instanta!
Va multumesc anticipat!
Mihai.
Solicitati in instanta micsorarea pensiei de intretinere avand in vedere veniturile dvs actuale.
In privinta plangerii de la politie, depuneti acte justificative din care sa rezulte veniturile dvs actuale pentru a dovedi ca nu este vorba de neplata cu rea credinta a pensiei de intretinere.
Daca reusiti sa achitati pensia alimentara doar pentru ultimele 2 luni, atunci se va suspeda judecarea cauzei pe art 305 C.penal (abandon de famile) iar lunile anterioare celor 2 mai sus mentionat nu se vor lua in calcul de catre instanta.Pe de alta parte cereti si reducere indemnizatie de 200 Ron cu motivarea ca nu mai dispuneti de aceleasi venituri pe care le aveati cand s-a stabilit aceasta suma-cu dovada ca sunteti somer
Nu va poate condamna nici o instanta decit daca se dovedeste reaua-credinta.Trebuie sa indepliniti niste formalitati pe care sa le depuneti la dosar, cum ar fi dovada de la AJOFM ca sunteti in cautarea unui loc de munca si inscrisurile doveditoare ca ati platit pina in ultima luna in care ati realizat venituri.
buna ziua
toate instantele il pot condamna pentru neplata pensiie de intretinere si poat si constiinta dumnealui sa il condamnae pentru ca un copil nu traieste cu nimic chiar daca nu are serveci o pensie la minim pe economie tot va fi obligat sa achite luna asa ca scuza nu tine la nici un procuror va fi sanctionat chir cu amnda adminstrativa daca este la prima abatere ...
am avut destule cazuri de gen stiu ce va spun
av daniela
Pensie neplatita
cristinat33
suntem divortati din 2005.La inceput mi-a platit pensie alimentara.Din iunie 2006 pana in mai 2007 nu mi-a platit pensie alimentara pe motiv ca am stat in ... (vezi toată discuția)