avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract vanzare-cumpare=titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract vanzare-cumpare=titlu de proprietate

buna ziua,
detin un contract de vanzare-cumparare pe un teren intravilan. acest contract este echivalentul titlului de proprietate? pt ca am fost la primarie sa-mi faca titlu si cei de acolo mi-au spus ca nu se poate, atunci cand exista un contract de vanzare-cumparare nu se poate face titlu de proprietate.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 12:55, 17 August 2022
daca aveti contract de vanzare-cumparare autentificat notarial nu va mai trebuie altceva-acela este titlul dv de proprietate.
buna ziua,
contractul de vanzare cumparare reprezinta titlul dvs de proprietate.
nu au ce titlu sa va mai emita cei de la primarie.
Cred ca raspunsul la problema sdvs depinde de ce reprezinta actul pe care dvs il numiti conbtract de vanzare cumparare.
Daca acest act este un contract de vanzare cumparare autentificat de un notar public, atunci el reprezinta titlul dvs de proprietate.
Daca actul dvs este un inscris sub semnatura privata (chitanta de mana) atunci nu poate fi considerat titlu de proprietate.
In Romania, dintotdeauna, dreptul de proprietate asupra unui teren, trece de la vanzator la cumparator numai prin incheierea unui contract de vanzare cumparare in forma autentica ( la notar).
Mai multe detalii din partea dvs ne-ar putea da posibilitatea formularii unui raspuns pertinent.
Bună ziua,
Am contract de vanzare- cumpărare, autentificat din anul 1973,pe un teren intravilan fără construcție.Terenul este înregistrat la primărie cu rol unde plătesc și impozitul aferent . Am constatat că, primaria a emis vecinului Titlu de proprietate pe terenul meu.
Doresc să fiu contactată de un specialist în vederea încheierii unui contract de asistență juridică.
Multumesc
Am un contract de vinzare cumparare pe un teren itravilan, facut la notariat si primaria nu vera sa ne dea terenul noi am fost plecati din tara

Alte discuții în legătură

Se poate vinde un teren cu locuinta unde s-a facut succesiunea ... Spicul Spicul Se poate vinde un teren cu locuinta unde s-a facut succesiunea dar nu s-a facut inca partaj ? cea care vinde a dobandit terenul impreuna cu sotul care a ... (vezi toată discuția)
Impozit pe teren dncl dncl Buna seara!Tatal meu a vindut in 93 un teren cu act de mina in baza unei adeverinte.Cind a venit titlu in 97 nu s-a mai facut vinzarea cu notar si a ramas ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, am contract de vanzare-cumpărare prin notariat, ... Dabdica Dabdica Bună ziua, Am contract de vanzare-cumpărare prin notariat, pe un teren intravilan fară construcție din anul 1973. Pe terenul meu s-a emis titlu de ... (vezi toată discuția)