avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... mi s-a spart masina asiguratorul nu vrea sa-mi ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

mi s-a spart masina asiguratorul nu vrea sa-mi elibereze hartia pt service

astazi mi-am gasit masina sparta si mai exact am gasit geamul fata din partea dreapta spart.am chemat un echipaj de politie care a venit destul de repede, au constatat la fata locului ce si cum, dupa care am mers la circa de politie pentru poze si luat de amprente. mi s-a vorbit frumos , dar nu am primit nimic la mana deoarece mi s-au justificat ca fiind infractiune acea dovada se elibereaza in 30 zile lucratoare. binenteles ca nu mi-au zis ca trebuie sa astept atat, dar mi-au zis ca luni mi-o vor da. am sunat la BCR asigurari unde am eu casco, iar cei de acolo mi-au spus ca trebuie neaparat sa le duc o hartie de la politie. este vreo lege care acum sa ma poata ajuta??? este ceva pe care eu sa-l folosesc ca si argument? cei de la politie sustin ca trebuie sa-mi elibereze hartia cei de la asigurari oricum, deoarece lor le trebuie acea hartie doar pentru dosar, dosar pe care firma asiguratoare il poate deschide si sa-l completeze pe parcurs.ce stiti despre asta? cu ce pot eu sa-i combat pe cei de la asigurari?
Ultima modificare: Miercuri, 18 Iunie 2008
michelangelo, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 15:06, 19 Iunie 2008
Nu trebuie sa combateti pe nimeni; in primul rand, trebuie sa va prezentati la asigurari pentru a anunta producerea evenimentului asigurat; se va deschide un dosar de dauna, se vor face constatarile pagubelor produse la vehicul si fotografii. Trebuie sa va prezentati cu masina, actele acesteia si contractul de asigurare.
Daca veti citi contractul, veti vedea ca, in situatia in care vehiculul a fost avariat de persoane necunoscute, cum e in cazul dvs., Politia trebuie sa confirme sesizarea dvs. si sa spuna daca au fost identificati autorii sau nu.
Veti duce masina in service ( vedeti ca asiguratorul are incheiate conventii cu diverse unitati de reparatie), dar potrivit clauzelor contractuale, banii nu vor fi virati catre service inainte de trecerea celor 30 zile de la producerea pagubelor.
In aceasta perioada Politia va elibera o adresa care sa confime cele relatate de dvs. in avizarea de dauna, service-ul va efectua reparatia si va va elibera un deviz de reparatie; toate aceste acte vor completa dosarul de dauna in urma caruia dvs. veti primi despagubirea cuvenita.
Numai dupa parcurgerea tuturor acestor etape, daca intampinati dificultati, puteti deschide procedura contencioasa.
Din cate stiu eu, trebuie sa mergeti la asigurari sa deschideti dosarul de daune. Veti da o declaratie in care prezentati ce si cum s-a intamplat si ce avarii are masina. Dupa aceea, asiguratorul va trimite la Politie sa le aduceti completata de catre acestia Anexa 1sau 2 (nu mai stiu exact), in care Politia scrie care a fost situatia si care a fost rezultatul alcolemiei dv. (o tampenie, zic eu, atata vreme cat nu a fost accident de circulatie). Tot in acea anexa, Politia precizeaza ca daunele s-au produs ca urmare a vandalismului si va da dovada de reparatie. Apoi, mergeti cu toate acestea la asigurari si ei trebuie sa va de permisiunea de a baga masina in reparatii, urmand ca, dupa gasirea faptasului, asiguratorul sa se indepte asupra acestuia cu o actiune in regres pentru recuperarea banilor pe care vi i-a dat dv. pentru reparatii. Asadar, nu au motive sa va poarte pe drumuri. Bafta!
Problema dvs nu este atat de grava.Politia dupa inregistrarea cazului in registru lucrarilor cu autori necunoscuti va va elibera o adeverinta din care sa rezulte data producerea evenimentului eventualele prejudicii, si ca autorii nu au fost identificati ,precum si numarul de inregistrare al reclamatiei.Este firesc ca fara aceasta adresa sa nu va poata face constatarea cei de la asigurari.Aceasta adresa este necesara pentru completarea dosarului de dauna ,exact ca si autorizatia de reparatie care se elibereaza la avarii.Insa o sa o obtineti ceva mai greu deoarece sectiile de politie practica inca un sistem comunist de inregistrare a lucrarilor,acela ca intai trebue sa o vada sefu sa isi puna rezolutia unde si in ce registru sa o inregistreze,daca se poate omora prin fraierirea reclamantului nu o inregistreaza deloc sau o inregistreaza si dupa o saptamana cand mergeti sa vedeti daca a prins autorii constatati ca iisa dat neinceperea urmaririi penale pe declaratia adoi martori audiati la carciuma in sensul ca v-ati spart geamul singur la masina.
A cum puteti merge la ei si sunt obligati sa va dea aceasta adeverinta de producerea evenimentului,pe loc,conform ordinului ministrullui de interne.La ofiterul de serviciu este un registru de intrari sesizari cu numere generale punetii sa inregistreze reclamatia dvs in acel registru si ala va fi si nr, adresei catre societatea de asigurari.,iar societatea de asigurari urmareste evolutia prinderii autorilor,daca vor fi prinsi,dupa acel numar.Sefu ,spunetile ca poate sa ovada de o mie de ori si sa isi puna cate vize vrea pe ia.Nu exista un termen de 30 de zile.
ce fac eu cu masina? eu trebuie sa rezolv problema repede sa nu stau asa doar cu un celofan in geam. nu-mi permit sa astept pana luni cand voi lua acea hartie. am vorbit deja la service si ei imi pot repara acel geam in ziua in care ma duc cu masina la ei doar sa am hartia de la casco. pe mine ma interesa sa stiu daca pot sa aduc in sprijinul meu o lege sau un articol care sa-i oblige pe ei sa-mi dea acea hartie, altfel ce bun daca ei imi dau acea hartie luni cand eu stau atatea zile cu celofan in geam ... cine imi asigura siguranta mie??? siguranta masinii binenteles...
Asa cum vi s-a spus si mai sus, in primul rand trebuie sa cititi foarte bine clauzele contractuale, pe care le aveti anexate la polita de asigurare si care fac parte integranta din contracl de asigurareu. Ceea ce va solicita service-ul este, daca intuiesc eu bine, ceea ce se cheama "accept de plata". Nici o societate de asigurari nu va poate da acest accept, pana cand autoritatea competenta (politia) nu ii va aduce la cunostinta cauzele si imprejurarile producerii evenimentului, pt. ca asiguratorul sa vada daca acesta se incadreaza in riscurile asigurate. V-am spus sa cititi foarte bine clauzele contractuale, pt. ca exista polite in care vandalismul de ex. este exclus din riscurile asigurate. Evenimentul dvs. va fi probabil incadrat ca distrugere, pt. ca politia a dorit sa se complice si sa deschida dosar de cercetare. De regula, asemenea evenimente sunt tratate ca "avarii in parcare cu autor necunoscut", fara a se mai deschide dosar de cercetare penala si fara ca soc. de asigurari sa mai aiba impotriva cui sa se indrepte cu regres. Exista sansa sa va reparati masina mai repede achitand dvs. contravaloarea facturii de reparatie si apoi, dupa ce soc. de asigurari va avea toate documentele necesare in dosarul de dauna, va va restitui contravaloarea In contractul de asigurare s-ar putea sa fie clauze de acest gen, in anumite conditii.

Alte discuții în legătură

Masina zgîriata pe strada,obtinere dovada politie Croos Croos Acum cca.o luna ma loveste la semafor o alta masina în spate,merg la asigurare încheiem actele necesare,dar mai deschid un dosar pe casco,pentru alte mici ... (vezi toată discuția)
Problema plata factura casco dupa ce masina a fost reparata david24 david24 Buna ziua, Ma confrunt in aceste zile cu o problema aparuta cu compania de asigurari Omniasig cu care am incheiata o polita Casco. Acum 3 saptamani mi-am ... (vezi toată discuția)
Respins dosar casco - omniasig Simbat Simbat Buna ziua, Recent mi'am deschis trei dosare de dauna (luna iulie) pe casco. Dupa repararea masinii, am fost sunat si informat de cei din service ca unul din ... (vezi toată discuția)