avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare apartament cu credit ipotecar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare apartament cu credit ipotecar

Vreau sa achizitionez in ap. de la o persoana fizica deci nu prin agentie imobiliara si nu stiu care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez si ce contracte trebuiesc intocmite ata cu banca cat si cu actualul proprietar
Cel mai recent răspuns: isabelap , utilizator 20:19, 11 Aprilie 2011
cel mai indicat ar fi sa verificati intai la banca sa vedeti care sunt conditiile lor in legatura cu finantarea achizitionarii unui imobil (confort locuinta, an constructie, categorie energetica) si in functie de aceste aspecte sa va orientati care un apartament; cand gasiti locuinta, incheiati cu vanzatorul un antecontract de vanzare - cumparare, platiti un avans, duceti actele casei la banca sa le verifice; stabiliti termenul de perfectare a tranzactiei in functie de ce va spun functionarii bancii; aprobarea creditului ar putea dura mai mult si ar fi bine sa nu riscati sa pierdeti avansul platit
De asta ma temeam si eu sa nu pierd avansul dar se poate returna in cazul neaprobarii creditului?
Daca proprietarii accepta in antecontractul de v-c inserati o caluza : daca in data de/ in termen de nu se incheie actul de v-c din culpa cumparatorului, acesta va pierde avansul, daca nu se incheie din culpa vanzatorului se restituie cumparatorului dublul avansului iar daca nu se incheie din alte cauze neimputabile partilor, de exemplu neaprobare creditului, antecontractul este rezolutionat de drept=> deci vi se va returna avansul.
Imi cer scuze pentru o gresita formulare dar in esenta aceasta este clauza care va scapa de probleme; intrebati notarul exact cum sa o formulati.
Trebuie sa luati in calcul si faptul ca incheiati antecontractul si se razgandesc vanzatorii dupa ce dv platiti evaluarea apartamentului si mai stiu eu ce taxe.
Multa bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expira antecontract prima casa petre88 petre88 Buna ziua, As dori sa ma ajutati si pe mine daca se poate in legatura cu Prima Casa .Am facut antecontractul si v-a expira pe data de 30.03.2015 ,iar ... (vezi toată discuția)
Inselaciune mihaela9111 mihaela9111 Buna seara, Am dat un avans in scopul achizitionarii unui apartament cu un credit Prima Casa. In timp ce dosarul meu este la banca pentru a obtine un raspuns ... (vezi toată discuția)
Contract de achizitie imobil nou cristi71000 cristi71000 Buna ziua, trebuie sa semnez un antecontract pentru achizitia unei locuinte si as vrea sa stiu ce inseamna urmatorul paragraf care este in termeni prea ... (vezi toată discuția)