avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1135 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... vreau sa imi retrag plangerea
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

vreau sa imi retrag plangerea

buna ziua,am o problema si nu stiu ce sa fac,am fost implicata intr-un dosar penal trafic cu minori,eu pe vremea aceea fiind minora,am fost intimidata de organele de politie care mi-au adus o declaratie gata scrisa eu doar sa o semnez,ca parte vatamata...fara avocat sa pe cineva din familia mea de fata,dupa 2 ani am fost chemata din nou la parchet ptr a da o alta declaratie,in care am specificat ca acuzatul nu am profitat de mine in nici un fel,acum dupa 5 ani m-au sunat de la politie si mi-au spus ca am citatie de aducere in tribunal,eu intre timp m-am casatorit si nu vreau ca sotul meu sa cineva din familie sa afle ceva...cum pot sa scap odata de cosmarul asta?va multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:23, 20 Decembrie 2011
Am si eu o intrebare: acum o luna am depus o plangere de santaj la politie. persoanei in cauza i s-a facut flagrant si a fost pusa sub acuzare. eu personal nu am vrut sa ii fac rau sau sa se ajunga atat de departe, doar voiam sa ma lase in pace si sa nu ma mai deranjeze. acum m-a venit citatie sa ma prezint la tribunal, dar deja s-a ajuns prea departe, adica persoana in cauza risca pana la 7 ani de inchisoare si e mult prea mult. voiam sa intreb ce trebuie sa fac sa imi retrag plangerea, sa nu se ajunga atat de departe. eu as fi multumita cu o declaratie ca nu va mai incerca sa ia legatura cu mine sau cu membrii familiei mele. nu vreau sa ii fac rau. ce pot sa fac? cum sa procedez?
va multumesc anticipat!
@guest888
Daca va retrageti plangerea, procesul penal va continua. Cel mult, va constitui circumstanta atenuanta.
deci daca ma duc acum la politie si spun ca vreau ca vreau sa imi retrag plangerea se poate? si trebuie sa ma mai prezint la tribunal?
Da , va veti prezenta la tribunal , unde veti declara ce ati declarat la organele de urmrire penala .
Urmarirea penala in cazul acestei infractiuni , nu se desfasoara ca urmare a unei plangeri prealabile , deci indiferent de atitudinea dvs. procesuala , se va efectua cercetarea judecatoreasca si in functie de probatoriile care au fost si eventual vor mai fi administrate se va pronunta o hotarare judecatoreasca de achitare sau condamnare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neprezentare citatie Fulgerr Fulgerr Buna ziua! Voi povesti putin ca sa aveti o idee si astfel sa ma puteti sfatui mai bine, daca doriti. Intr-o seara, doi tipi s-au luat de mine si cativa ... (vezi toată discuția)
Martor Ad3 Ad3 Buna ziua.As dori un sfat....totul a inceput cand un individ a fost prins conducand in stare de ebrietate si fara permis de conducere.L-a prins politia,eu eram ... (vezi toată discuția)
Citatie ContSters84319 ContSters84319 buna dimineata. am si eu mai multe intrebari si daca se poate sa ma ajutati va multumesc. in urma cu cateva saptamani am primit ceva de genu: xulescu,este ... (vezi toată discuția)