Buna ziua , am avut o problema in familie si din ea a rezultat bunicul meu grav bolnav cu un hematom pe undeva in fine , bunicamea se gandeste cum sa il faca sa scape in timp ce surorile lui (bunicului) se gandesc la casa el fiind bunic vitreg (tatal vitreg al tatalui meu , dar din '94 ) , intrebarea mea este cui ramane casa ?! (bunica si bunicul nu au fost casatoriti cu acte pana prin 2003/2007 ) si nu au copii impreuna . Au drept surorile dupa moartea lui sau bunica mea . ;)
a cui e casa ? a bunicii, a bunicului, e bunul comun al bunicilor?
bunica va mosteni jumatate din averea sotului sau, iar surorile vor imparti cealalta jumatate. dvs trebuie sa stiti cat e acesta avere a bunicului
bunica s-a mutat la bunicul prin '94 (bunicul "bun" , tatal tatalui meu a murit in '91) bunicul "vitreg" a vandut casa prin 2002-2003 si au cumparat mai aproape de familia mea dupa ce a cumparat apartamentul in zona mea s-au si casatorit cu acte (bunica luand numele lui). Nu pot fi trecuti amandoi proprietari ? ori este doar bunicul .
asta inseamna ca trebuie sa vedeti actele casei, altfel putem numai sa presupunem.. fie ca a cumparat singur bunicul ca banii erau ai lui, sau a cumparat (cel putin in acte) pe numele amandurora in cote egale sau poate in timpul vietii bunicul i-a donat o parte bunicii, poate a lasat un testament... nu putem sti
Mostenire
hagrid
As dori sa aflu daca am dreptul la mostenire a bunurilor si imobilului dupa decesul mamei mele vitrege. Mama mea vitrega a fost casnica neavand venit, doar ... (vezi toată discuția)