avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cerere de divort prin mandatar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cerere de divort prin mandatar

Buna,

va rog sa-mi spuneti daca este posibil ca cererea de divort sa fie depusa de o terta persoana. Sora mea lucreaza in Italia si ar prefera sa vina in tara de cat mai putine ori pentru divort.

Care este varianta cea mai scurta pentru divort daca se ocupa o terta persoana (atat cat este posibil)? Care ar fi metoda potrivita avand in vedere ca este insarcinata cu viitorul sot, insa nu este divortata de actualul sot? Ce acte ar fi necesare pentru a dovedi ca actualul sot nu este tatal copilului (in afara de ADN) daca ea lucreaza in Italia, iar el in Anglia?

Va multumesc,
Dalia
Cel mai recent răspuns: dalia_dc , utilizator 00:17, 28 Iunie 2008
Mandatarul nu trebuie sa fie neaparat avocat, poate fi o ruda dupa cum sugerati si dvs. Nu, sora trebuie sa semneze cererea de divort si sa o trimita impreuna cu procura speciala pentru depunere si reprezentare, plus dovada ca nu se afla in tara. Se va atasa si certificatul de casatorie in original. Se va achita taxa de timbru, se va atasa un timbru judiciar, iar mandatarul va depune cererea si actele anexe. Nu poate fi trimisa prin posta! In cazul in care sotul va fi de acord, se poate prezenta, poate trimite procura doar daca nu se afla in tara. Daca agreaza divortul, poate numi acelasi mandatar la divort prin acord!
Aceasta procura se poate face fie la ambasada fie la un notar in Italia(pe care va trebui s-o traduceti in Romania). Daca sora dvs. va preciza pentru ce are nevoie de aceasta procura, notarul va sti cum sa o formuleze.
Va multumesc frumos pentru raspunsuri.

Dalia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depunere actiune de divort? dvn_dvn28 dvn_dvn28 Buna ziua, Cumnata mea, care momentan nu este in tara, doreste sa deschida procesul de divort pentru a primi deja un prim termen. Deoarece nu doreste sa ... (vezi toată discuția)
Divort, ambii soti in strainatate catalinstanescu catalinstanescu Buna ziua , am si eu o intrebare ,baiatul meu s-a casatorit in septembrie anul trecut .Casatoria celor doi s-a derulat pe parcursul a doua luni ,dupa care a ... (vezi toată discuția)
Divort prin acordul partilor ileana1 ileana1 am o prietena plecata in Anglia,sotul ei este tot acolo;nu mai sunt impreuna,stau de ceva vreme separat;nu au copii,nu au bunuri de impartit.Vor sa ... (vezi toată discuția)