avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... prescrierea pedepsei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

prescrierea pedepsei

Buna seara am si eu o intrebare . Sotul meu a avut o condamnare de 5ani in 2000 si ramasa definitiva in ianuarie 2001,iar una de 4ani in 2001octombrie ramasa definitiva pentru inselaciune.In 2006 a fost retinut in Spania 3zile aducandu-i la cunostinta ca are un mandat european de extradare pe numele lui.,in 2008 am angajat un avocat si a facut contopirea pedepselor.As vrea sa stiu daca se intrerupe termenul de prescriere a pedepsei.,problema este ca statul spaniol nu vor sa-l extradeze .CE PUTEM FACE ,DACA CINEVA NE POATE INDRUMA.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:33, 12 Aprilie 2011
Conform art.127 al.1 c.pen,cursul prescriptiei executarii pedepsei ,prevazut in art.126 c.pen,este intrerupt prin savarsirea unei noi infractiuni sau prin inceperea executarii pedepsei.
Conform al.2 al.art.127 c.pen,cursul prescriptiei este intrerupt si daca si daca dupa inceperea executarii pedepsei a intervenit sustragerea de la executarea acesteia.
Pentru solutionarea problemelor legate de extradare este recomandabil sa va adresati unui avocat care sa va sprijine demersurile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare ptr prescriptia pedepsei As dori daca ma poate ajuta cineva cu niste lamuriri legate de situatia in care ma aflu, mai exact a sotului meu. A fost condamnat ptr complicitate la furt ... (vezi toată discuția)
Executarea pedepsei.... dumutaadrianred dumutaadrianred In cazul in care o persoana este condamnata la 3 ani de inchisoare cu executare,dupa contopire, iar inculpatul este plecat din tara, care ar fi termenul cand ... (vezi toată discuția)
Prescrierea pedepsei marin-ela marin-ela buna seara.imi puteti spune va rog cand se poate incepe un proces pt prescrierea executarii pedepsei?va multumesc anticipat (vezi toată discuția)