In luna martie , mai precis pe 3 am avut un accident de masina . Ca sa-l salvez pe vinovat (ptr ca a vrut sa faca o depasire pe linie continua , pe trecerea de pietoni ,eu cu semnalizarea stg aprinsa cu intentia de a vira la stg ...), m-am inteles cu el verbal in fata a doi prieteni de-ai lui sa-mi plateasca chiria la o masina pe care o voi inchiria de la un amic . Nu am cerut decat suma pe care chiar o plateam , adica 60 de lei pe zi (masina care a fost lovita lucreaza cu contract de comodat la firma mea , ptr o firma de curierat )Nu am cerut banii inainte ,asa cum se procedeaza , iar acum omul refuza sa plateasca .Trebuie mentionat si faptul ca m-am prezentat la Urgenta si ca am fost cusut la nivelul capului , deci l-am salvat si de Dosarul Penal , dand declarartie ca nu am nici un fel de pretentii de la el ( tot in considerentul ca intr-adevar va platii pretentia mea ), Firma de asigurari a spus ca va plati doar chiria pe orele de manopera care reiasa din devizul service-ului .Din toata afacerea am pierdut doar eu vreo 1900 de lei (chiria pe 6 saptamani )Cum pot recupera aceasta suma pe care eu am platit-o degeaba (nevinovat fiind ), si mai ales de la cine ?
Puteti formula o actiune civila in pretentii,prin care sa solicitati dezdaunarea pentru pagubele produse,conform art.998 si urm. c.civ.
Actiunea se timbreaza la valoarea pretentiilor emise de dvs si se dovedeste cu probatorii(acte,interogatoriul paratului,martori,expertiza tehnica de stabilire a valorii prejudiciului cauzat de accident,eventual expertiza contabila pentru a stabili valoarea totala a chiriei datorate pentru inchirierea masinii,alte probe acceptate de lege).
Recomandabila,in limita posibilitatilor financiare,este angajarea unui avocat care sa va acorde asitenta juridica.
Din toata povestea cred ca putem trage o concluzie si anume ca ..." facerea de bine violare e di mama". Actiunea in instanta va mai poate salva dar cu martori si cu un avocat care sa va reprezinte in instanta.