avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... va rog un sfat urgent
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

va rog un sfat urgent

lingacasa bunicului meu ,(unde sta sora mea)se afla un teren de cca 100 mp laturat(lipit de curte) ,o mostenire vacanta de cca40 de ani,ce apartine domeniului public.Acolo practic este nu numaiun focar de infectie ,se arunca gunoauie,exista o ruina in care se adapostesc oameni ai strazii .Nu estefolosit legal de peste 20 de ani.S-au adapostit nistetigani dardatorita starii de degradare a fostei ,,camere''-ruina- au plecat demult,Sora mea vrea sa inchirieze acest teren sau sa-l cumpere.la impozite si taxe figureaza decedata ,de acum 40 de ani..Ce trbuie sa faca ca sa aiba cistig de cauza 100%
Cel mai recent răspuns: leusan , utilizator 22:12, 12 Aprilie 2011
Puteti face cerere de concesiune pentru terenul respectiv, cerere adresata Primariei Comunei, localitatii , de unde este terenul.In aceasta cerere aratati ca terenul respectiv este in continuarea terenului proprietate, ca dat fiind suprafata mica(am inteles ca este de cca 100m)ar fi imposibil de folosit singur, pentru constructii dar in continuarea terenului d-voastra ar primi un spor de valoare-ar putea fi ingrijit, ar fi un venit la bugetul local, care in prezent nu este realizat, etc....Concesiunea o propuneti pt.cat mai multi ani si propuneti , tot in cerere o redeventa(deci o suma pe care s-o platiti pe an, primariei, statului)pt.teren.
Dupa catva timp se va putea cere scoaterea din domeniul public si trecerea terenului in domeniul privat al comunei (prin HCL)si atunci se va putea cumpara-veti avea drept de preemtiune, fiindca ati folosit acel teren si pe el nimeni nu poate construi sau face ceva din cauza dimensiunilor mici.(terenul din proprietatea privata a comunei urmeaza regulile dreptului comun-deci se poate vinde spre deosebire de domeniul public care este inviolabil, insesizabil, inprescriptibil).
Vedeti ce faceti cu "actualii locuitori" ai terenului?
Pentru mai multe detalii vedeti si O.U.G 54/2006, privitoare la concesiunea terenurilor.
cine figureaza decedata de 40 de ani, sora?
daca sora a fost declarata decedata si exista o hotarare judecatoreasca in acest sens, tot in instanta trebuie sa cereti anularea acelei hotarari
multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune leusan leusan Am inaintat o cerere catre primarie pentru concesionarea unui teren abandonat adiacent casei mele.Terenul figureaza pe numelle vechiului proprietar ,decedat de ... (vezi toată discuția)
Cumparare concesiune julianus julianus am un contract de concesiune pe 49 ani ,pe 3 ha pamant , dar as dori sa-l cumpar . Exista o lege ceva ca sa imi ofere aceasta posibilitate? (vezi toată discuția)
Acordare drept preemtiune gicsyyy gicsyyy Sa va explic care este situatia in care ma aflu: Eu sunt proprietarul unui teren. Ca vecin in partea de N am teren proprietatea primariei. Acest teren este ... (vezi toată discuția)