avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... amenintare de catre angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

amenintare de catre angajator

Buna ziua,

Lucrez intr-un grup de firme. Datorita faptului ca am fost amenintat cu restructurarea postului pe firma la care sunt angajat pentru ca am refuzat semnarea unor acte contabile pentru alte firme din grup la care nu am nici o calitate legala, am hotarat sa nu ma mai prezit la servici si sa fac o sesizare la ITM si garda Financiara. Credeti ca risc ceva, credeti ca am procedat corect legal, cum pot sanctiona angajatorul. Mentionez ca la scena cu amenintarile facute de directorul financiar au participat si colegii mei.Va rog sa ma ajutati sa urmez calea legala cea mai buna.

Va multumesc frumos

Alex
Cel mai recent răspuns: mariusalex , utilizator 11:09, 12 Aprilie 2011
Faptul ca ati sesizat cele doua institutii este normal si legal dar faptul ca nu v-ati mai prezentat la serviciu fara un motiv bine definit (cm, cfs, demisie fara preaviz) constituie abatere disciplinara care conduce la declansarea unei cercetari prealabile si sanctionare.
in primul rand multumesc pentru raspuns,....da, risc santionare,..si care ar fi aceasta in afara de desfacerea contractului de munca,...credeti ca mai vreau sa fac parte dintr-o echipa care te ameninta pentru ca nu faci ilegalitati ?,.....o sa-mi dauneze ca imi vor incheia contractul de munca cu art-colul nu stiu cat, abatere indisciplinara ?,...acum nu mai sunt carti de munca,...nu credeam sa ajung vreodata in situatia asta,..dar nesimtirea oamenilor este imensa,...

multumesc
Nu-ti va dauna pe viitor. Viitorul angajator poate fi interesat de ce anume ai fost sanctionat (si ai sa-i explici) sau nu-l va interesa. Ai tot respectul meu pentru faptul ca ai refuzat sa comiti o ilegalitate.
va multumesc frumos

numai bine tuturor

Alex

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie munca luiza44 luiza44 Am lucrat la o firma si nefiind multumita de salariu mi-am cautat in paralel in alta parte aplicand CV-uri am fost contactat de o firma din afara acum 3 zile ... (vezi toată discuția)
Obligarea semnarii unei demisii,amenintari etc babici93 babici93 Buna ziua! de aprox o luna am fost angajat la o firma cu functia de agent vanzari. Am fost dat afara pe motiv ca le-am zis unor colegi sa faca sesizare la ITM ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata nykolla nykolla dupa cat timp un angajat are drept la concediu fara plata?poate angajatorul sa ma oblige sa fac cerere de CFP?daca refuz ma poate da afara indisciplinar?de ex ... (vezi toată discuția)