Ati fi surprins sa vedeti ca sunt ''pe aici'' chiar si avocati mediatori :)
Un exemplu:
www.avocatnet.ro/content/for...
Si in localitatea de unde sunt exista un avocat-mediator (de care stiu eu, poate or fi mai multi) care atunci cand simte ca exista sansa ca clientii sa se inteleaga la un moment dat intr-un proces le prezinta varianta medierii ca fiind mai ieftina si mai rapida. Exemplul pe care il cunosc personal (ca mai sunt si altele, din auzite) a fost sa faca un acord de mediere intr-un partaj care nu se mai facea din lipsa banilor si trecusera 2 ani de la divort. Niciuna dintre parti nu avea bani pentru taxa de timbru care era aprox. 6000 lei, nemaipunand la socoteala onorariul dumnealui. A incheiat acordul de mediere, l-a dus/depus in instanta (daca folosesc gresit termeni juridici, scuze, sper ca se intelege ce vreau sa spun), s-a depus taxa de timbru (din bani imprumutati :) ) la Impozite si Taxe, iar onorariul dumnealui a fost... sa zicem mic. Taxa de timbru a fost recuperata dupa ce sentinta a ramas definitva, iar cu totul, ca timp, a durat 2 luni.
Avocatii nu pot recomanda medierea unor clienti care vor neaparat sa castige, cu orice pret sau orice risc, mai mult decat li se cuvine sau decat e dispusa partea adversa sa dea, pentru ca nu ar fi ascultati. Iar in privinta informarii despre mediere, nu cred ca nu ar fi capabili sa ofere ei insisi informatii. De asemenea, nu cred ca ati vrut sa insinuati ca nu recomanda medierea din interese materiale...