avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... prinsi cu 4 tigarete, ce se poate intampla!?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

prinsi cu 4 tigarete, ce se poate intampla!?

1
Ultima modificare: Joi, 26 Iunie 2008
shadow_20, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 11:39, 20 Iunie 2008
Fapta se incadreaza la detinere de substante halucinogene in vederea consumului propriu,unde pedeapsa este mai mica decat pentru trafic.Este un lucru imbucurator ca acestia coopereaza in vederea identificarii traficantului si a intregii retele .
In asemenea cauzuri instanta de judecata tine cont de acest aspect si poate lua in calcul injumatatirea pedepsei,mergand pana la aplicarea unei pedepse cu suspendare daca nu sunt recidivisti.Sfatuiesteti prieteni sa abandoneze acet drum sigur al mortii si sa mearga la sectia de narco-toxicomani a spitalului drObrejia sa ceara ajutor medical .
da, dar, in ce moment incepe urmarirea penala? pt ca daca cooperarea este declarata inainte de inceperea urmaririi penale, inculpatii nu sunt pedepsiti (articolul 15 , legea 143/2000)
Ultima modificare: Joi, 19 Iunie 2008
shadow_20, utilizator
Fiind vorba de o infractiune flagranta inceperea urmaririi penale sa produl din oficiu in momentul prinderii in flagrant, Nu inceperea urmariri penale este un impediment in aplicarea art.15,ci lipsa de cooperare si ajutorul dat organului de urmarire si cercetare penala in identificarea tuturor autorilor pe parcursul cercetarilor pana la intocmirea referatului de terminarea urmaririi penale.
Ultima modificare: Joi, 19 Iunie 2008
tatu tudor 2007, utilizator
Referatul de urmarire penala se intocmeste in prezenta inculpatului sau in absenta acestuia? Ma intereseaza deoarece acestia nu au precizat in procesul verbal, dar au dat de stire celui care l-a intocmit ca sunt dispusi a ajuta in gasirea traficantului, putand face rost de datele identitatii acestuia. Anume, la sfarsitul intocmirii procesului verbal, inculpatii au propus sa scrie asta in procesul verbal, iar ofiterul BCCO care le-a intocmit procesul verbal a spus ca ora este tarzie, spunand ca acestia vor putea mai tarziu sa precizeze asta, in audiere.
Ultima modificare: Joi, 19 Iunie 2008
shadow_20, utilizator
Referatul de terminarea urmaririi penale este ultimul act procedural pe care il incheie organul de urmarire penala si in baza caruia se fac propunerile catre instanta.,fiind tot odata momentul la care inculpatul si avocatul i-a la cunostinta de intreg materialul de urmarire penala si actele procedurale ce sau efectuat in cauza respectiva

Alte discuții în legătură

Posesie cannabis ifuckedup ifuckedup Buna ziua, Prietena mea a încurcat pachetul de tigari cu un pachet gol in care aveam intre 2.1 si 2.5 grame de cannabis, in 3 pachetele de staniol. Am fost ... (vezi toată discuția)