Buna ziua,
Prietena mea a încurcat pachetul de tigari cu un pachet gol in care aveam intre 2.1 si 2.5 grame de cannabis, in 3 pachetele de staniol. Am fost la un concert (in Bucuresti) unde le-au gasit la intrare. Am decis sa spun ca sunt ale mele pentru ca ea nu are aceeasi prezenta de spirit si era deja in stare de soc (nu si-a dat seama ca le-a luat), si, in plus, chiar erau ale mele, ea neconsumand. Nu am vrut sa le aduc acolo, nu aveam la mine foita sau altceva.
Mi s-au luat datele si mi s-a intocmit PV, cred. M-am speriat si eu si nu mai tin minte ce am semnat, dar stiu ca au fost doua hartii. Nu am fost la sectie, ci la o duba de jandarmi, unde mi s-au facut poze mie si pachețelelor. In timpul procesului asta, a batut vantul si a cazut un pachetel pe jos. Sper ca asa s-a mai pierdut din cantitate. Prietenei mele nu i-au luat datele, nu i-au facut poze, nimic, chiar daca erau la ea in geanta.
In PV au scris ca le-am luat de la o petrecere cu 150 de lei si nu au pus alte întrebări. Jandarmii au spus la sfarsit ca voi fi sunat de cineva de la BCCO sau DCCO nu am inteles in cursul săptămânii pentru a da o declarație. L-am intrebat daca voi avea treaba la DIICOT si a spus ca nu. Daca voi avea dosar penal, la fel, nu.
Întrebările mele pentru dumneavoastră sunt:
- Este posibil sa fiu acuzat de trafic, dat fiind ca erau impachetate in staniol individual?
- Este posibil sa imi spuna ca nu ma cred ca ea le-a luat din greseala sau ca nu ma cred ca le-am luat de la o petrecere? (evident, nu știu dealerul)
- Care sunt sansele si ce ar trebui sa fac pentru a nu ajunge la proces?
- Din ce m-am documentat până acum, avand in vedere ca s-a intamplat in București si am fost respectuos si cooperant (intentionez sa nu se schimbe asta nici la declaratii), nu voi ajunge sa am cazier pentru atata lucru. Insa nu vreau sa afle parintii (ei locuiesc in alt oras). Pe buletin am adresa de acolo, insa am si o viza de flotant in București. Ce pot face sa vina tot ce inseamna amenda, citatie etc la adresa din București?
- La sfarsitul lunii ar trebui sa plec din tara pentru 6 zile. Nu mi s-a comunicat ca as avea interdictie de a parasi tara. Pot avea probleme la frontiera?
- Daca sunt sunat de BCCO cat timp sunt inca in tara si chemat la declaratii in perioada in care sunt plecat din tara, pot reprograma? Imi va fi intocmit mandat de aducere sau voi fi retinut la intoarcerea in tara daca ii comunic clar ofiterului la telefon situatia? Jandarmul constatator m-a sunat la cateva zile dupa sa ii confirm datele si a spus ca slabe sanse sa ma sune pana in septembrie, dar vreau sa fiu sigur.