avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1201 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... prinsi cu 4 tigarete, ce se poate intampla!?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

prinsi cu 4 tigarete, ce se poate intampla!?

1
Ultima modificare: Joi, 26 Iunie 2008
shadow_20, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 11:39, 20 Iunie 2008
va multumesc
Buna ziua!
Puteti coopera in orice faza a dosarului: Cercetari, urmarire penala, judecata.
Pedeapsa poate fi atat amenda penala, cat si inchisoarea. Depinde de multe variabile: conduita faptuitorului, gradul de imlicare, cazieru, prejudiciul, gravitatea faptei etc.
Cu stima,
av. Silviu Serban
shadow_20 a scris:

Buna ziua. Niste prieteni de ai mei au fost prinsi cu 4 tigarete cu tutun+cannabis la ei. Au fost dusi la sectie si li s-a intocmit proces verbal in care au scris ca nu il cunosteau pe cel care le-a oferit substanta. Asta s-a intamplat acum 5 zile. In acest interval ei s-au hotarat sa coopereze (art 15 din 143/2000)iar asta se poate doar daca nu cumva a inceput urmarirea penala. in ce moment incepe urmarirea penala? Cel care le-a intocmit proces verbal le-a spus ca urmeaza sa ii contacteze pt audiere la parchet. daca cumva a inceput urmarirea penala, ce se mai poate face? in instanta, se risca pedeapsa cu inchisoarea? sau doar amenda penala? ce se poate intampla?


Se poate intampla rau de tot.Insa, exista sanse sa fie aplicata o pedeapsa cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei inchisorii.
Trebuie sa fie asistati de un avocat care sa inteleaga exact care este situatia si inca repede.In astfel de cazuri diferenta se face in ani de detentie (inchisoare cu executare) sau de libertate supravegheata.
Daca dau declaratii aiurea pot aparea probleme suplimentare.Parerea me este ca trebuie sa isi angajeze de urgenta un avocat care macar sa vada despre ce e vorba si in ce stadiu se afla dosarul.
Nu cred ca sunt martori.Cel putin unul dintre ei are probleme penale si inca nu stie.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posesie cannabis ifuckedup ifuckedup Buna ziua, Prietena mea a încurcat pachetul de tigari cu un pachet gol in care aveam intre 2.1 si 2.5 grame de cannabis, in 3 pachetele de staniol. Am fost ... (vezi toată discuția)
Exista vreo scapare daca sunt acuzat de trafic de droguri de mare risc? ContSters159613 ContSters159613 buna ,am si eu o intrebare: exista vreo sansa sa scap daca sunt acuzat de trafic de droguri de mare risc?nu eu le-am vandut,dar am fost acolo cand drogurile au ... (vezi toată discuția)