avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... mostenitori in faliment
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

mostenitori in faliment

speta: s-a introdus actiunea in atragerea raspunderii administratorului/asociatului unic. acesta a decedat inainte de a se ajunge pe fond. nu detine bunuri. creditorii doresc continuarea actiunii cu mostenitorii. cum se pot introduce mostenitorii in actiune tinand cont ca mostenirea nu s-a dezbatut si nici nu cred ca se va dezbate.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Marius Bote , Practician in insolventa 23:10, 14 Aprilie 2011
chiar daca nu s-a dezbatut mostenirea , succesorii debitorului trebuie sa raspunda in solidar.
succesorii debitorului ???:stunned:
Poate ca nu nu inteleg eu pre bine dar raspunderea patrimoniala este a administratorului, fata de acesta trebuiesc sa fie indeplinite conditiile raspunderii civile delictuale.
Debitor in procedura de faliment este o societate comerciala deci care ar fi succesorii acestuia?:-/
Sa inteleg ca pot creditorii sa incerce sa dovedesca faptul ca daca a murit administratorul (care poate nu se facea vinovat de nik) trebuiesc aceste datorii sa fie achitate de mostenitorii acestuia?
Hmm...
raspund in continuare mostenitorii,daca accepta mostenirea
Buna seara .
Daca mostenitorii acceptanti,accepta mostenirea sub beneficiu de inventar,ei nu raspund de datoriile autorului succesiunii ,decat in limita activului,a bunurilor mostenite .Deci daca acesta nu a avut bunuri,in aceeasi masura va fi si preluarea datoriilor lui de catre mostenitori .Dar totusi eu nu cred ca exista in Codul civil,o prevedere care sa mentioneze ca si datoriile din activitati comerciale ,intra la masa succesorala,la pasiv .Cred ca, o data cu decesul autorului,acesta datorie rezultata din falimentul comercial al firmelor,se stinge,nu se transmite la mostenitori.Parerea mea .Mostenitorii cred ca nu au nici o vina pentru activitatile comerciale paguboase ale ascedenentilor .
Marius Bote .
Ultima modificare: Joi, 14 Aprilie 2011
Marius Bote, Practician in insolventa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma in faliment cu datorii sori67 sori67 In cazul unei firme in insolventa ( inceputa in martie 2009), cu datorii la impozite , tva, contributii, care se afla in stadiul ca lichidatorul sa ceara ... (vezi toată discuția)
Datoriile bancare se mostenesc de catre copii? iacobdragomir iacobdragomir Cum pot fi sistate taxele si comisioanele de intarziere de plata la termenul stabilit initial? Datoriile la banca se mostenesc de catre copii? (vezi toată discuția)
Raspundere solidara pe art 138 din l 85/2006 vio c vio c intr-un SRL au fost doi asociati. impotriva acestora se pronunta o sent de atragere a raspunderii mateiale solidare pt intreg pasivul din tabelul definitv. ... (vezi toată discuția)