avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1187 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... raspundere administrator srl-cotractuala sau delictuala
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

raspundere administrator srl-cotractuala sau delictuala

Buna ziua, va prezint urmatoarea speta: fostul administrator statutar si asociat al unei societati in faliment a retras sume de bani din casieria societatii (inainte de faliment), fara a justifica cheltuirea acestor sume in interesul si pentru societate si fara ca in evidenta contabila sa apara ca si creditor al acesteia.
Pe ce sa intemeiez o actiune in pretentii impotriva lui, raspundere civila delictuala sau contractuala?
Cel mai recent răspuns: iuliainstant , utilizator 20:18, 12 Aprilie 2011
este raspundere civila delictuala ( pe civil) insa trebuie actionat printr-o plangere penala in cazul de fata(inselaciune, delapidare..).
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rãspundere civilã delictualã - deschidere procedurã insolvenþã cu facturã falsã - prescripþie Cabinet de Avocat „Hulea Ionuț-Marius” Cabinet de Avocat „Hulea Ionuț-Marius” Bună ziua, stimaţi colegi de breaslă şi forumişti ai avocatnet. Vreau să vă prezint o speţă interesantă, solicitându-vă ajutorul în calculul ... (vezi toată discuția)
Gestiune frauduloasa? Borza Borza Buna Am urmatoarea speta: Societate comerciala S.R.L. cu 2 asociati. Unul din asociati detine 90% iar celalalt 10%. Asociatul care detine 10% este numit ... (vezi toată discuția)
Ce pot sa fac daca am fost acuzat de delapidare pe nedrept ? rusuioan rusuioan In luna septembrie 2010 am fost acuzat de delapidare de seful meu , mai exact a pretins ca as fi sustras 5000 ron din banii firmei . Dupa ce a facut ... (vezi toată discuția)